بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان: بیانات در مصاحبه با شبکه المنار

بیانات

1 آبان 1390

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در مصاحبه با شبکه المنار

|فارسی|عربی|فیلم|فیلم|صوت|
«
ما نیاز نداریم به: هم‌پیمانی اقلیت‌ها در مقابل اکثریت سنّی. این اشتباه است. ما به: هم‌پیمانی گسترده‌ی ملّی اسلامی - مسیحی در بر دارنده‌ی پیروان ادیان و مذاهب و نژادهای گوناگون، که همه از جانب اسرائیل، پروژه‌ی آمریکا و حملات جریان تکفیری در خطرند، برای مقابله با عوامل تهدید کننده، نیاز داریم. این چیزی است که نیاز داریم.
 آن‌چه اتفاق افتاد و می‌افتد انقلاب‌هایی واقعا مردمی و عربی است و پروژه‌ی آمریکا نیست. بله، آمریکایی‌ها سوار موج شده‌اند و تلاش می‌کنند این انقلاب‌ها را مصادره و مسیر مردمی و هدف‌های شریف آن را منحرف کنند.
 نظرسنجی‌های سال‌های گذشته و حتی ماه‌های پیش در سراسر منطقه‌مان همه به وضوح عمق نفرت و تقابل ملت‌های عربی و اسلامی را نسبت به سیاست‌ها، حکومت، عمل‌کرد و روش آمریکایی‌ها نشان می‌داد. همه به روشنی این حکومت را جنایت‌کار، تروریست و... بر می‌شمردند.
 نمی‌توانیم بگوییم نظام‌های جایگزینی که خواهند آمد، مردمی خواهند بود یا سرسپرده‌ی آمریکا. مشکل همین جاست.
 تونس، مصر، لیبی. در این سه حکومت، اگر این ملت‌ها حاضر، پی‌گیر، پای‌کار و در صحنه بمانند و از هدف‌ها و سرنوشت خود غافل نشوند؛ معتقدم فرصت هست و این ملت‌ها می‌توانند خواست خود را از طریق حضور سیاسی، صندوق‌های رأی، هشیاری، تفاهم و وحدت ملی، حاکم کنند.
 آمریکایی‌ها از هر اختلاف و دگرسانی داخلی چه نژادی، منطقه‌ای، جغرافیایی یا دوگانگی در رویکرد -مانند شمال آفریقا- یا مذهبی و طائفه‌ای بهره خواهند برد.
 رهبران این ملت‌ها باید هشیاری و دلسوزی بسیاری به خرج دهند و پیروزی واقعی انقلاب و خون شهدا را وابسته به حضور در صحنه اعلام کنند.
 وجود حکومت اسرائیل یک تهدید است. در مورد فلسطین چگونگی این تهدید واضح است. اسرائیل فلسطین را از لحاظ دموگرافی تهدید می‌کند، نه تنها مسلمانان که مسیحیان را هم.
 پروژه‌ی خاورمیانه‌ی جدیدی که خواستار تقسیم منطقه است، تهدیدی بزرگ به شمار می‌آید.
 ما عقیده نداریم اکثریت اهل سنت، اقلیت‌های مذهبی یا دینی منطقه را تهدید می‌کنند. اکثریت سنی تهدید به حساب نمی‌آید. این اکثریت خود، درست مانند اقلیت‌های دینی یا مذهبی منطقه، از جانب اسرائیل، پروژه‌ی تقسیم‌محور آمریکا و جریان [تکفیری و انتحاری] سوم، مورد تهدید واقع شده است.
 رئیس اوقاف اهل سنت عراق گفت: من بالای 90 درصد اطمینان دارم این عملیات‌هایی که در آن 350 امام جماعت و سخنران اهل سنت در عراق کشته شده‌اند کار القاعده است.
 بیش از 4000 عملیات انتحاری که او از آن به استشهادی یاد می‌کرد در عراق انجام داده‌اند. چه قدر از این عملیات‌ها علیه آمریکایی‌ها انجام شده؟ 200؟ 400؟ 300؟ 1000؟ حد اقل 3000 از عملیات‌های انتحاری علیه مردم، ارتش و پلیس عراق انجام شده‌اند.
 میلیون‌ها مرد و زن و کودک سومالیایی دارند از گرسنگی می‌میرند. جهان نمی‌تواند کمک‌هایش را به ایشان برساند … چگونه هم را می‌کشند؟ با انتحار. با این که می‌دانیم دولت و اپوزوسیون هر دو ظاهرا اسلام‌گرا هستند.
 ما نیاز نداریم به: هم‌پیمانی اقلیت‌ها در مقابل اکثریت سنی. این اشتباه است. ما به: هم‌پیمانی گسترده‌ی ملی اسلامی - مسیحی در بر دارنده‌ی پیروان ادیان و مذاهب و نژادهای گوناگون، که همه از جانب اسرائیل، پروژه‌ی آمریکا و حملات جریان تکفیری در خطرند، برای مقابله با عوامل تهدید کننده، نیاز داریم. این چیزی است که نیاز داریم.
 ملت لیبی فقط نباید نظام را تغییر دهند، باید لیبی را از نو بسازند. باید حکومت، نظام و ساختار تعریف کنند. چون به نظر می‌رسید ساختار واقعی حکومت وجود نداشته است.
 وظیفه‌ای که کوچک هم نیست حفاظت از استقلال لیبی و حق استفاده‌ی ملت از منابع طبیعی است. چون از الآن طرف‌های ناتو شروع کرده‌اند دیگر. مثلا دیروز وزیر دفاع فرانسه می‌گفت ما حق بزرگی به گردن ملت لیبی داریم و آنان مدیون ما هستند. از الآن طلبکار شده‌اند دیگر.
 ان شاء الله آینده‌ی لیبی درخشان خواهد بود.
 امام موسی تنها امام شیعه نبود، امام ملت و مقاومت و پرچم‌دار مسئله‌ی قدس و مقاومت فلسطینی بود.
 به نظر ما خروج ناگهان آمریکا از عراق بدون مبالغه پیروزی حقیقی ملت و مقاومت عراق بود و همچنین پیروزی حقیقی ایستادگی جریان‌های سیاسی سرناسپرده‌ی به آمریکا، جبهه‌ی بازدارندگی و مقاومت منطقه، تمام کسانی که در کنار ملت عراق و اراده‌ی سیاسی و ایستادگی و مقاومت آن ایستادند و نگذاشتند عراق برای آمریکایی‌ها لقمه‌ی خوشی باشد.
 اولین عاملی که عراق را به زمینی نا آرام برای آمریکایی‌ها تبدیل کرد، مقاومت بود. و فهمیدند خسارت‌ها، چه اقتصادی، چه مالی، چه بشری، چه روانی، کشنده خواهد بود و تحمل نخواهد شد و نمی‌شود.
 اصولا روابط ما روابط استراتژیک و برآمده از افق، تفاهم‌ها و اصول است.
 امروز از خوش‌اقبالی لبنانیان یک شبه‌اولویت بین المللی و منطقه‌ای در جهت ثبات لبنان وجود دارد.
 اصل برای ما منادیان دموکراسی توافقی، این است که این بحث در کابینه مطرح شود و همه بکوشیم از طریق بحث در کابینه و بحث‌های دوجانبه‌ی بیرون از کابینه به یک موضع همگانی برسیم.
 در هر صورت ما حتی در پاسخ به سخن دبیر کل سازمان ملل بیانیه هم صادر نکردیم. چون منطقه و جهان جای دیگری است و او جای دیگر!
 علی رغم برخی مسائلی که در منطقه در جریان است و این‌جا و آن‌جا مایه‌ی نگرانی است. ولی به طور کلی ارزیابی بنده و برادران این است که مسائل منطقه به نفع ملت‌های منطقه، خط مقاومت و بازدارندگی و امت در جریان است. و شاهد کسادی و شکست بیش‌تر پروژه‌ی آمریکا و دژ صهیونیستی خواهیم بود. آینده، به نظر ما، آینده‌ای است امیدوار کننده. و معتقدم اگر با هر زمان دیگری مقایسه کنیم، پایان دشمنان این امت، و مشخصا اسرائیل، بسیار نزدیک شده.