بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

23 اسفند 1398

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، پیرامون شرایط لبنان و جهان و ویروس کرونا

|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

هدف باید اولا جلوگیری از انتشار این اپیدمی و کاهش خسارت‌های بشری به حداقل باشد. یعنی اگر بتوانیم به جای ۱۰۰ نفر، ۲۰ نفر را از دست بدهیم، بدهیم ولی ۱۰۰ نفر ندهیم. چون همان‌طور که گفتم چیزهای دیگر جبران‌پذیرند؛ چیزهایی مثل: آموزش، سال تحصیلی، اقتصاد، تجارت، صنعت و… گرچه در لبنان برخی‌هایشان هنوز تعطیل نشده‌اند. در هر صورت هر چیزی غیر از زندگی بشر ممکن است روزی جبران شود ولی اولویت با حفظ زندگی، سلامت و زنده‌ماندن مردم است.

***

چیزی که بنده می‌خواهم به عنوان یک طلبه‌ی علوم دینی که جایگاه متفاوتی با مسئولان حکومتی دارد، اضافه کنم، موضوع مسئولیت شرعی و دینی است. نگاه کنید ما در لبنان غالبا مسلمان و مسیحی هستیم. مسلمانان و مسیحیان حتی اگر متدین نباشند، اکثریت قاطعشان به خدا، روز قیامت، روز محاسبه و این‌که مورد سؤال قرار خواهند گرفت، اعتقاد دارند. ثانیا مسلمانان و مسیحیان به واسطه‌ی ادیانشان می‌دانند خداوند(سبحانه و تعالی) در دستورات آسمانی‌اش فرمان داده است که جان بشر حفظ شود و آن را گران‌بهاترین چیز دانسته است. حتی در احکام فقهی و شرعی احتیاط می‌کنند و می‌گویند باید در زمینه‌ی اموال و نوامیس احتیاط کرد، اما بالاترین میزان احتیاط باید در زمینه‌ی خون و جان باشد. حفظ جان و زندگی و سلامت مردم قطعا بالاترین درجه‌ی واجبات است. پس اگر ما به روز محاسبه ایمان داریم، آورده‌ی من برای نبرد امروز با این بیماری آن است که باید در این عرصه از خداوند(سبحانه و تعالی) بترسیم. ترجمه‌ی عملی این حرف چیست؟ واجب است جان و زندگی و سلامت خودتان و خانواده و مردمان اطرافتان را حفظ کنید. این وظیفه‌ی دینی، الهی و شرعی همه‌ی مردان و زنان است. روز قیامت درباره‌ی این وظیفه از شما خواهند پرسید. هر کس از این وظیفه شانه خالی کند مرتکب گناه شده است. آن هم نه یک گناه معمولی، یکی از بزرگ‌ترین گناهان کبیره.

***

خواهش می‌کنم این کرونا را دست‌مایه‌ی تقسیم‌بندی‌های نژادی، قاره‌ای، منطقه‌ای، دینی، فرقه‌ای، مذهبی، محله‌ای و حزبی قرار ندهید. این اپیدمی، همگان را در می‌نوردد و برایش هیچ اهمیتی ندارد و پشت مرزهای هیچ نژاد، قاره، میهن، منطقه، فرقه و مذهبی نمی‌ایستد. ما با یک نبرد کاملا انسانی مواجهیم و باید با روحیه‌ای کاملا انسانی وارد آن شویم.

***

امروز وقتی دولت می‌آید و می‌گوید: می‌خواهیم رستوران‌ها، گردشگری و… را تعطیل و متوقف کنیم این به معنای توقف درآمد بسیاری از مردم است. پس در حال گرفتار شدن به یک مشکل دیگر هستیم. ما می‌خواهیم از کرونا فرار کنیم اما احتمال دارد گرفتار گرسنگی و اختلال در امنیت اجتماعی شویم. پیش از آن‌که به درمان برسیم و ارتش و نیروهای امنیتی و قضایی مسئولیت‌هایشان را برای جلوگیری از هرگونه اختلال در امنیت اجتماعی به طور کامل بر عهده بگیرند، باید پیش‌گیری کنیم. میزان امکانات حکومت مشخص است پس من می‌خواهم به مسئولیت ملت در زمینه‌ی همیاری اجتماعی بپردازم. در هر روستا، حاشیه‌ی شهر، عشیره و مکانی ثروت عده‌ای از دیگران بیش‌تر است. برخی پول دارند و باید وجوهات شرعی بدهند و ما در این زمینه هم سازوکارهایش را تعبیه می‌کنیم. اما فارغ از وجوهات شرعی، همه (از جمله ثروتمندان و توانگران) باید از پول شخصی‌مان هوای همدیگر را داشته باشیم. خانواده‌ها باید هوای همدیگر را داشته باشند. اهالی روستا باید هوای همدیگر را داشته باشند. اهالی حومه‌ی شهرها باید هوای همدیگر را داشته باشند. بخشی از این مسئله [با بحران‌های مالی] چند ماه پیش آغاز شد اما امروز نیاز به آن حیاتی شده. امروز بنده به همه‌ی مسئولان و روحانیان حزب الله در همه‌ی روستاها و شهرها و حومه‌ها (چون می‌توانم آن‌ها را به این مسئله ملزم کنم) می‌گویم باید توجه به خانواده‌های موجود در حوزه‌ی کاری و مسئولیتشان را بخشی از مسئولیت خود بدانند چون ممکن است با گذشت زمان برخی خانواده‌ها حتی به نان شب، خوراک و حتی کم‌ترین ملزومات زندگی محتاج شوند. باید به هر اندازه‌ای که می‌توانیم همکاری، همیاری، انفاق و… کنیم. باید این را بخشی از مسئولیت خود بدانیم. دولت لبنان نیز باید به این موضوع اولویت دهد. این‌که مدام بگوییم تعطیل کنید، تعطیل کنید، تعطیل کنید کافی نیست.

***

ان‌شاءالله شهیدی نخواهد آمد اما فرض کنیم آمد. الآن نمی‌خواهیم همه‌پرسی سیاسی انجام دهیم. اگر شهیدی آمد تشییع با حداقل افراد برگزار شود. تعداد کمی از خانواده‌ی متوفا (الله یرحمه) یا شهید (الله یتقبله) خودشان تشییع کنند و دنبال این نباشیم که حالا همه‌ی اهالی روستا در رودربایستی خانواده باید به تشییع بیایند. البته این از سنت‌های زیبای روستاها و شهرک‌های ماست. این یک سنت زیباست اما الآن این سنت زیبا را کنار بگذارید. در این نبرد [با بیماری] این دیگر زیبا نیست. زیبا این است که حتی در تشییع کم‌ترین تعداد ممکن شرکت کنند.
 


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله