بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

12 اردیبهشت 1398

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در سومین سالگرد شهادت شهید سید مصطفی بدرالدین (سید ذوالفقار)

|عربی|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

سید مصطفی بدرالدین از جمله جوانانی بود که بار مسئولیت کشور و امت را بر دوش خود احساس می‌کردند. آن‌ها می‌دیدند که امت ما غرق در جهل، بی‌سوادی، فقر، گرسنگی، بی‌کاری و… است و منابع و نفت و دلارهایش توسط امریکا و غرب به تاراج می‌رود. این جوانان، مبارزه با این وضعیت را سرآغاز جنبش و کار و فعالیت خود قرار دادند. امروز متأسفانه مسئولیت‌پذیری انسان درباره‌ی محیطش به امری عجیب تبدیل شده که گاهی توسط اطرافیان محکوم می‌شود. از ویژگی‌های دیگر این نسل، رفتار گرم با مردم، باور به امکان رقم زدن پیروزی، نترسیدن از دشمن و… است.

نسل سید مصطفی بدرالدین اهل کار دقیق و پایمردی در مسیر بودند. برای مثال هنگامی که وی فرمانده جهادی حزب الله بود ما متوجه شدیم دو یا سه نیروی ویژه‌ی اسرائیل از راه دریا وارد لبنان می‌شوند و مسیر مشخصی را در میان مزارع و جنگل‌های منطقه‌ی انصاریه طی می‌کنند و بر می‌گردند. ما دقیقا نمی‌دانستیم آن‌ها در حال تدارک برای چه موضوعی هستند. شاید یک ترور یا یک عملیات امنیتی بود. شهید بدرالدین با حاج عماد که آن روزها مسئول امنیتی حزب الله بود و دیگران مشورت کردند. مسئله این بود که آیا برای همین دو سه نفر کمین بگذاریم یا نه؟ اما به این نتیجه رسیدند که این‌ها حتما در حال آمادگی برای عملیاتی بزرگ‌تر هستند. حالا می‌رسیم به آن بخشی که گفتم این‌ها اهل کار دقیق و پایمردی بودند. مشکل آن‌جا بود که محل احتمالی عملیات اسرائیل، محل متروکه‌ای نبود. کشاورزان با طلوع آفتاب به مزارعشان می‌آمدند و نمی‌شد بدون فاش شدن عملیات، آن‌جا کمینی گذاشت. سید مصطفی و دوستانش چندین روز و شب متوالی به مسیر احتمالی اسرائیلی‌ها می‌رفتند و آن‌جا را مین‌گذاری می‌کردند و تمام شب را منتظر می‌ماندند و قبل از طلوع آفتاب مین‌ها را غیرفعال می‌کردند و همه چیز را به حالت اولیه باز می‌گرداندند و به پناهگاهی در همان نزدیکی می‌رفتند و غروب آفتاب دوباره به محل عملیات باز می‌گشتند. تا این‌که در نهایت عملیات ویژه و موفقیت‌آمیز کمین انصاریه رقم خورد.

چند ماه است رسانه‌های اسرائیلی و برخی رسانه‌های خلیجی مدام می‌گویند به زودی در لبنان جنگ خواهد شد. یک بار هم این موضوع را از قول بنده بیان کردند که من تکذیب کردم اما برایشان اهمیتی نداشت و به این حرف‌ها ادامه دادند. می‌خواهم به ملت لبنان تذکر بدهم این فقط یک جنگ روانی یا دیپلماتیک یا سیاسی نیست. این حرف‌ها و فشارها یک هدف مشخص دارد. وقتی پمپئو و قبل از آن ساترفیلد و پیش‌تر دیوید هیل و قبل از آن هوک و… به لبنان آمدند، همیشه یک موضوع وجود داشت و آن موضوع مرزهای زمینی بود. بخش‌های استراتژیک حساسی در خاک لبنان وجود دارند که امریکایی‌ها به لبنان پیشنهاد می‌دهند برای تعیین تکلیف آن‌ها و همچنین برای تقسیم میادین مشاع نفتی و گازی با اسرائیل به مذاکره بنشیند.

نظامیان بزرگ اسرائیل می‌گویند این رژیم آمادگی ورود به جنگ با لبنان را ندارد. بنده قصد تکرار مطالب قبلی و موضوع مخازن آمونیاک حیفا را ندارم و همچنین چیز دیگری که در حیفا کشف شده که اصابت یک موشک به آن می‌تواند اتفاق عظیم‌تری را از انفجار مخازن آمونیاک ایجاد کند. همچنین نمی‌خواهم از قدرت آتش مقاومت در خاک دشمن صحبت کنم فقط می‌خواهیم تأکید کنم هر گروهان یا تیپ اسرائیلی که فکر ورود به خاک لبنان به سرش بزند، در خاک لبنان و ان شاءالله در برابر دوربین تلویزیون نابود خواهد شد.

من وقتی ویژگی خوبی در دشمنان وجود داشته باشد نیز به آن اذعان می‌کنم. یکی از ویژگی‌های خوب ترامپ این است که به همه‌ی وعده‌های انتخاباتی‌اش عمل کرد. حالا فرقی نمی‌کند که شما هر چیزی می‌خواهید به او بگویید و بگویید احمق، دیوانه یا متکبر. ترامپ گفت از توافق با ایران خارج می‌شود و شد. گفت سفارت امریکا در اسرائیل را به قدس منتقل می‌کند و کرد. گفت معامله‌ی قرن را رقم خواهد زد و در حال انجام آن است. گفت سعودی گاو شیرده است و می‌خواهم بدوشمش و هر روز دارد می‌دوشد. به برادران عراقی هشدار می‌دهم که یکی از وعده‌های انتخاباتی ترامپ این بود که نفت عراق را برای امریکا بردارد. او معتقد است ۷ هزار میلیارد دلار هزینه‌ی چند سال حضور ۱۵۰ هزار سرباز امریکایی در عراق را باید با نفت این کشور جبران کند.

همه‌ی حوادث سیاسی و مالی منطقه‌ی ما مخصوصا پشتیبانی از جنگ در لیبی، سودان و الجزایر به نفع اسرائیل و معامله‌ی قرن است. آیا کسی در کشور سعودی یا غیر سعودی می‌تواند بیاید ادعا کند رفتارهای سیاسی و مالی سعودی به نفع امت عربی است؟ همچنین اعلام سعودی و امارات مبنی بر جبران کسری حاصل از تحریم نفت ایران.

داعش نهایتا شکست خورد اما موفقیت‌هایی نیز داشت. یکی از موفقیت‌های داعش ایجاد دیوارهای بسیار بلندی از کینه و خونخواهی و بی‌اعتمادی میان ملت‌های منطقه بود که برچیدن آن‌ها ده‌ها و صدها سال به طول خواهد انجامید. این‌ها را نمی‌گویم که تسلیم این وضعیت شویم، می‌گویم تا درمانش کنیم. مأموریت داعش هنوز به پایان نرسیده است و همچنان ملت‌های منطقه را تهدید می‌کند. دولت و ارتش داعش نابود شده‌اند اما فکر و فرماندهان و هسته‌های انتحاری و گرگ‌های تنهای آن هنوز وجود دارند و بنا بر اطلاعات می‌گویم که در سوریه و عراق به کار گرفته خواهند شد.

چند روز قبل سازمان ملل متحد گزارش داده است که حدود ۲۵۰هزار یمنی در جنگ کشته شده‌اند. نباید در مقابل اصرار امریکا و سعودی به ادامه‌ی این جنگ، سکوت کنیم. همچنین در برابر اعدام‌هایی که در سعودی صورت گرفت. همه در این زمینه‌ها سکوت می‌کنند چون پول دست سعودی است و هیچ چیزی به نام ارزش و قانون و سازمان‌های بین المللی وجود ندارد.

ترامپ هر روز به متحدانش توهین می‌کند. من ملک سلمان را دوست ندارم و بلکه از او بدم می‌آید. از ته دل از او بدم می‌آید اما وقتی دیدم ترامپ آن حرف‌ها درباره‌ی او زد دلم برایش سوخت. واقعا دلم از این همه ذلت سوخت. عربیت و اسلام و حرمین شریفین کجاست؟ برخی از مخالفان ما در لبنان وقتی من یا برادرانم یک کلمه علیه سعودی حرف می‌زنیم بلافاصله می‌آیند و با شجاعت پاسخ ما را می‌دهند اما حالا که ترامپ این حرف‌ها را می‌زند این پهلوانان پیدایشان نیست. ترامپ به پادشاه و کشور شما توهین کرده است. کجایید پس؟ هیچ کس دم بر نمی‌آورد. اهل قبور بیش‌تر از این‌ها صحبت می‌کنند. حداقل روی قبرها یک سنگی هست که رویش چیزی نوشته. این‌ها همان را هم ندارند. ترامپ می‌گوید سعودی (و نه باقی کشورهای خلیج) ۴۵۰ میلیارد دلار برای خرید سلاح و… به امریکا داده است. مگر این‌ها اموال شخصی شماست؟ به چه حقی بیت المال مسلمانان را می‌دهند به ترامپ؟ در حالی که مسلمانان جهان از سومالی تا اندونزی دارند از گرسنگی می‌میرند.

چند روز پیش فیلمی از پمپئو به دستم رسید که به برادران گفتم بروید باز هم از صحتش اطمینان حاصل کنید. وی در این فیلم می‌گوید شعار دانشگاه ما این بود که دروغ نگویید، فریب ندهید و دزدی نکنید اما وقتی من رئیس سی.آی.ای بودم ما دروغ می‌گفتیم و فریب می‌دادیم و دزدی می‌کردیم. این را من به او نسبت نمی‌دهم. خودش در یک شبکه‌ی تلویزیونی امریکایی می‌گوید. خدا به ما رحم کند وقتی برخی پیشنهاد می‌دهند امریکا در قضایای اختلافی مثل مناقشات مرزی و…، میانجی باشد.

همه‌ی متخصصان اقتصادی اجماع دارند راه حل‌های دولت نمی‌تواند بر بحران اقتصادی تأثیری بگذارد مگر بانک‌ها به صورت جدی با آن همکاری کنند.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله