بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

7 مهر 1396

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در شب عاشورای محرم 1439

|عربی|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

فرازها:

ما خواستار ثبات سیاسی کامل لبنان هستیم. با وجود همه‌ی پیچیدگی‌ها و دشواری‌ها معتقدیم مصلحت کشور در این است. نمی‌توانیم مشکلات کشور را از طریق هم‌آوردطلبی و زورآزمایی حل کنیم. تنها راه حل مشکلاتْ آرامش، ارتباط، همگرایی، گفتگو، جستجو به دنبال راه حل و تلاش حتی به صورت شدید و طاقت‌فرساست. چنان‌که این روزها صورت می‌گیرد. با مثبت‌گرایی می‌توانیم خیلی سریع‌تر به راه حل‌ها دست پیدا کنیم. برخی‌ها می‌خواهند با تحریک‌های مختلف، کشور را به نبردهای داخلی سیاسی یا مردمی تازه‌ای بکشانند و ما در این باره هشدار می‌دهیم.

امروز برخی خطوط در منطقه در حال فروپاشی‌اند و خطوط دیگری در حال سربرآوردن‌اند. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها در حال زمینه‌چینی برای جنگ‌های تازه‌ای در منطقه‌ی ما هستند و می‌خواهند دشمنی‌ها و نبردهای تازه‌ای را ترتیب بدهند. هر کس ما را می‌شناسد می‌داند بنده به عنوان نماینده‌ی حزب الله این را از سر نگرانی، ترس یا ضعف بیان نمی‌کنم. شرایط سیاسی، نظامی و مردمی حزب الله امروز از همیشه بهتر است و طرف‌های داخلی نیز وقتی از مازاد قدرت حزب الله صحبت می‌کنند، نگران همین موضوع هستند. همچنین فارغ از این‌که این حرف را دقیق بدانیم یا نه، اسرائیل اخیرا گفته است حزب الله دومین ارتش منطقه است.

اگر کشوری که حرف اول نامش عربستان سعودی است تلاش می‌کند لبنان یا منطقه را به سمت جنگ‌های داخلی براند، باید بداند مثل همه‌ی ناکامی‌هایش در منطقه، این بار نیز به نتایج دلخواهش دست نخواهد یافت. ما خواهان تداوم کابینه‌ی فعلی تا آخرین روز قانونی‌اش و سپس تشکیل پارلمان جدید هستیم و به دنبال سرنگون کردن کابینه نیستیم. کابینه باید تداوم بیابد و با روحیه‌ی همکاری و مثبت‌گرایی و نه وقت‌کشی به وظایف قانونی‌اش و درمان مشکلات کشور از هر راه ممکن بپردازد. ما خواستار برگزاری انتخابات طبق قانون مصوب پارلمان هستیم و با بازنگری در قانون مخالفیم چون به معنای بازگشت به خانه‌ی اول است. همچنین حتی با یک روز عقب افتادن انتخابات ولو به دلایل تدارکاتی موافق نیستیم. قانون مصوب، بر مبنای منفعت هیچ حزب یا رهبر سیاسی معینی شکل نگرفته بلکه محصول سازش ملی ممکن بوده است.

تهدیدات امنیتی گروه‌های تکفیری برای لبنان، کاهش پیدا کرده است اما همچنان وجود دارد و امروز وقت ملغی کردن تمهیدات امنیتی نیست. برخی اردوگاه‌ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم جلوی تفتیش ارتش لبنان را می‌گرفتند و بارانداز لجستیک و پناهگاه امنی برای نیروهای انتحاری بودند. ارتش لبنان وظیفه دارد مناطق آزادشده را از مواد منفجره، کمربندهای انفجاری و بمب‌های دستی که تکفیری‌ها برجای گذاشته‌اند پاکسازی کند. با همه‌ی این اوصاف و با وجود حرف‌های بیهوده‌ی برخی سفیران کشورهای مختلف، امروز امنیت فردی جانی اشخاص در لبنان از بسیاری از کشورهای جهان از جمله خود ایالات متحده و واشنگتن بیش‌تر است.

در زمینه‌ی اردوگاه فلسطینی عین الحلوة، ما فقط به درمان امنیتی اعتقاد نداریم. راه حل موضوع اردوگاه‌های فلسطینی باید شامل جنبه‌های اجتماعی و سیاسی و توسعه باشد. امیدواریم مصوبات نشست هیئت نخست‌وزیری با نمایندگان نیروهای فلسطینی حاضر در اردوگاه‌ها، در زمینه‌ی تعاملات لبنانی و فلسطینی به اجرا گذاشته شود.

از رسانه‌ها می‌خواهیم، وقتی در کشور اتفاقی رخ می‌دهد، آن را از اندازه‌ی واقعی‌اش خارج نکنند. حوادث را که اغلب فردی هستند، امنیتی جلوه ندهید چون این توهین به کشور و خدشه‌دار شدن وجهه‌ی کشور در جهان است.

بنده گروهی را مأمور کرده‌ام که از همه‌ی مراسم‌های تشییع شهیدانمان برای بنده گزارش تهیه کنند که آیا مردم سلاح حمل می‌کرده‌اند یا نه و آیا تیراندازی هوایی صورت گرفته است یا نه. ما در حزب الله توانسته‌ایم این موضوع را تا ۸۵٪ کنترل کنیم. بنده بار دیگر تکرار می‌کنم برادران، تیراندازی هوایی در این مراسمات حرام است؛ چه از نظر شیعه و چه از نظر سنی. همچنین از هر مرجع تقلیدی که می‌خواهید استفتا کنید. این تیراندازی‌ها در بیش‌تر موارد موجب مجروحیت یا کشته شدن افراد می‌شود و در همه‌ی موارد ارعاب و ترس به همراه دارد.

در موضوع پناهندگان سوری، اخیرا همه‌ی پناهندگان شهرک زغرتا به واسطه‌ی قتلی که صورت گرفت، مجبور شدند از این منطقه خارج شوند. این نحوه حضور پناهندگان برای خودشان و لبنانی‌ها فشار اقتصادی، روانی و امنیتی به همراه دارد. موضوعی که دولت جدیدا مطرح می‌کند، بازگشت داوطلبانه‌ی پناهندگان است اما ما برای تسهیل این بازگشت داوطلبانه چه کرده‌ایم؟ همه‌ی پناهندگان سوری حاضر در لبنان اپوزیسیون نیستند، بلکه بخشی از آن‌ها بی‌طرف هستند. بنده به پناهندگان می‌گویم منافع و آینده و زندگی واقعی شما در کشور خودتان است. تجربه‌ی کشورهای مشابه را ببینید. شما نباید از تابعیتتان صرف نظر کنید و باید به کشور خودتان برگردید و در دفاع از کشورتان و بازسازی وطنتان شریک باشید. همچنین برخی دولتمردان می‌گویند لبنان باید پایگاه اصلی بازسازی سوریه باشد اما در عین حال نمی‌خواهند با دولت سوریه صحبت کنند! در هر صورت نباید این موضوع، محور کشمکش‌های انتخاباتی قرار بگیرد و برخی برای رأی جمع کردن، وارد نبردی شوند که وجود خارجی ندارد.

امروز بار دیگر رئیس جمهور لبنان، موضوع فلسطین و ملت و پناهندگان فلسطینی و اماکن مقدس اسلامی و مسیحی موجود در فلسطین را در مجامع بین المللی و مجمع عمومی سازمان ملل مطرح می‌کند. این موضوع، در جهانی که موضوع فلسطین در حال فراموشی است و علیه آن توطئه می‌شود، یک شاخصه‌ی برجسته است.

در زمینه‌ی نقض حریم‌های مرزی اسرائیل، شاهد رفتارهای تازه‌ای هستیم. در حالی که اسرائیل حتی علیه کاشت درخت در مرزهای لبنان، به سازمان ملل شکایت می‌کند، ما نباید نقض حریم‌های اسرائیل را در انتهای اخبارهایمان بیاوریم و به عنوان یک موضوع روزمره تلقی کنیم. اخیرا ارتش لبنان یک دوربین جاسوسی اسرائیلی را کشف کرده است که حالت انفجاری داشته. یعنی اگر کسی بخواهد جدایش کند، خود به خود منفجر می‌شود. فرض کنید مقاومت چنین دوربینی در خاک فلسطین کاشته بود. چه اتفاقی می‌افتاد؟ فریاد آمریکا و فرانسه و دبیرکل سازمان ملل بلند می‌شد و حتی ممکن بود کار به جنگ بکشد. در هر صورت اگر این نقض حریم‌ها به صورت سیاسی درمان نشود، ما اجازه نخواهیم داد کسی در مزارع و کشتزارهایمان ادوات انفجاری نصب کند و جان شهروندان و نیروهای امنیتی‌مان را به خطر بیاندازد و در این باره سکوت نخواهیم کرد.

داعش در سوریه و در عراق، به لحاظ نظامی در حال پایان یافتن است. افرادی که در این دایره‌ی محدود مانده‌اند و دنبال مرگ مجانی می‌گردند، علیه نیروهای اطرافشان عملیات انتحاری انجام می‌دهند اما این عملیات‌ها نمی‌تواند موجب بازپس‌گیری خاک شود. فقط نهایی شدن کار را عقب می‌اندازد. پس از پایان حضور نظامی داعش در سوریه و عراق، این تشکیلات همچنان در لیبی، سینا، نیجریه و یمن حضور دارد و کشورهای مرتبط باید در این باره فکری بکنند. داعش نیرویی در جهت ویرانی، تخریب و تضعیف کشورهای منطقه، آن هم به اسم اسلام بود. مبارزه با پدیده‌ی وهابیت همچنان نیازمند مسئولیت‌پذیری است چون امکان دارد در هر زمان یا هر مکانی دوباره سربرآورد. همچنین جا دارد که از خود سؤال کنیم اگر کسانی که به مقابله با داعش پرداختند، از مسئولیت شانه خالی می‌کردند چه بر سر عراق، لبنان، کویت و حتی سعودی که تا آخرین مراحل دست از حمایت داعش برنداشت، می‌آمد؟ آیا داعش از این جنگ تاریک و خون‌بار دست بر می‌داشت؟ اسرائیل که در ۶ سال گذشته نگران اوضاع منطقه نبود، امروز و با نزدیک شدن پایان داعش، شدیدا ابراز نگرانی می‌کند. در هر صورت ما نگران سرنوشت حکومت‌ها نیستیم، نگران سرنوشت ملت‌هایی هستیم که قربانی ویرانگری و توحش داعش هستند. در نهایت امروز در حال عبور از مرحله‌ی حضور داعش هستیم.

درباره‌ی جدایی کردستان عراق. مرحله‌ی بعدی که خطرش از مرحله‌ی داعش برای منطقه کم‌تر نیست، مرحله‌ی تقسیم است. جنگ سی و سه روزه و سپس ایستادگی غزه، سوریه، ایران و عراق، نگذاشت پروژه‌ی خاورمیانه‌ی جدید آمریکا اجرا شود اما امروز با تقسیم کردستان عراق بار دیگر می‌خواهند آن را آغاز کنند. تقسیم‌های پیاپی بر مبناهای نژادی، فرقه‌ای و مذهبی و سپس ایجاد نبرد میان کشورک‌های ایجاد شده. تا در این میان اسرائیل گل سرسبد و محور و پناهگاه همه‌ی فرقه‌ها و نژادها و مذاهب و مسیحی، شیعه، سنی، کرد، ترک و ترکمن باشد. بنده خطاب به عزیزان و برادران کردمان می‌گویم هیچ کس نباید خودش یا دیگری را گول بزند. موضوع جدایی کردستان، موضوع حق تعیین سرنوشت یا حقوق داخلی یا خودمختاری یک مجموعه نیست. این موضوع را باید در سلسله‌ی تجزیه‌ی منطقه بر اساس نژادها فهمید. این اتفاق مثل تشکیل رژیم اسرائیل از جنس اتفاقاتی است که پیامدهایش تا ده‌ها و یا صدها سال باقی می‌مانند. حوادث این روزها موضوع داخلی عراق نیست. این موضوع، همه‌ی کشورهای منطقه را تهدید می‌کند، نه فقط چهار کشور همسایه را. تنها حامی علنی این موضوع روی کره‌ی زمین، اسرائیل است. این خودش یک معیار است. همچنین نباید به موضع آمریکا دل خوش کنیم. این موضع تغییر خواهد کرد. امروز رئیس اقلیت دموکراسی کنگره از دولت خواست از این تقسیم حمایت کند و از این به بعد آرام آرم صداهایی را از انگلیس و اروپا نیز خواهیم شنید و این گلوله‌ی برفی بزرگ‌تر خواهد شد. خود کردها و ملت و حکومت عراق و همچنین همه‌ی ملت‌های عربی و اسلامی باید با این موضوع به صورت قاطعانه مقابله کنند. این یک موضوع داخلی حاشیه‌ای نیست و آغاز تقسیم منطقه است و زمینه‌ها و مقدمات تقسیم در همه‌ی منطقه وجود دارد. امروز بسیار تلاش می‌کنند تا یمن را نیز تقسیم کنند. همچنین برخی کشورها از جمله سعودی به صورت ضمنی و غیر رسمی از این تقسیم حمایت می‌کنند. البته تا این لحظه موضع رسمی‌شان چیز دیگری است. در هر صورت بنده به آن‌ها می‌گویم سعودی به واسطه‌ی گستردگی و منابع زیرزمینی و وضعیت اجتماعی‌اش بیش‌ترین آمادگی را برای تقسیم دارد و مبادا برای انتقام از ایران یا ترکیه یا تضعیف دولت مرکزی عراق و این‌طور کینه‌ها، به این تقسیم کمک کنید چون بدون شک شما در صدر لیست تقسیمات هستید. سازمان اطلاعات اسرائیل می‌خواهد کشورک‌های تازه را به بهانه‌های مختلف برای ده‌ها سال به جان همدیگر بیاندازد و پایان این جنگ‌های بی‌پایان را هیچ کس جز خدای متعال نمی‌داند. نگاه کنید پیامدهای سایکس-پیکو و تقسیم عثمانی همچنان دامنگیر ملت‌های منطقه است. تقسیم، خطرناک‌ترین باب ویرانی منطقه است. ضمنا بنده به افراد حاضر در شبکه‌های اجتماعی هشدار می‌دهم مبادا این اختلاف را تبدیل به اختلاف عرب و کرد یا مسلمان و کرد کنید. کردها بخشی از این امت و عزیزان ما هستند. مسئولان کردستان وظیفه دارند این همه‌پرسی را ملغی اعلام کنند و به گفتگو با دولت مرکزی بپردازند و به توافق برسند. همان‌طور که مرجعیت دینی نجف اشرف نیز فرمودند. جدایی کردستان یک خطر تاریخی و سرنوشت‌ساز برای همه‌ی کشورها و ملت‌های منطقه است و ما نیز در لبنان از آن برکنار نیستیم.

علت حرکت برخی کشورهای عربی به سمت اسرائیل آن است که اسرائیل می‌گوید اگر می‌خواهید ما به ایران حمله کنیم، باید کمک کنید پرونده‌ی فلسطین را حل کنیم و این بهانه را از ایران بگیریم. امروز برخی کشورهای عربی در حال ترتیب دادن یک جبهه‌ی تازه علیه ایران هستند و اسرائیل در این میان دوست و هم‌پیمانشان به‌شمار می‌آید. طبیعتا ملت فلسطین مثل همیشه نخواهند پذیرفت کسی گزینه‌ای را بر آن‌ها تحمیل کند یا آن‌ها را بفروشد. بنده به کشورهایی که به دنبال تشکیل جبهه‌ی جدید هستند می‌گویم شما نتیجه‌ی پروژه‌تان را در سوریه دیدید. بله توانستید ویران کنید و انتقام بگیرید اما پروژه‌تان شکست خورد. همچنین در عراق و یمن. با وجود جنایت‌های شما هر روز راهپیمایی‌های عظیمی در صنعا و زیر بمباران صورت می‌گیرد و رزمندگان یمنی در آستانه‌ی شهر نجران هستند. پروژه‌های شما به جایی نمی‌رسد و فقط به ملت‌های منطقه هزینه تحمیل می‌کنید. بنده توصیه می‌کنم به جای جنایت‌آفرینی‌های هر روزه در یمن و هم‌پیمان شدن با دشمنان خدا و پیامبران و ملت‌ها یعنی صهیونیست‌ها، پای میز گفتگو بیایید تا با حفظ منافع و کرامت همه‌ی طرف‌ها به سازش دست پیدا کنیم. چون به راه انداختن جنگ‌های بیش‌تر تنها موجب به بار آمدن شکست‌های بیش‌تر برای شما خواهد بود. شما بودید که با اشتباهات و برنامه‌ریزی‌های غلطتان به نفوذ ایران در عراق و یمن کمک کردید. هیچ چاره‌ای جز استمداد از ایران برایشان نگذاشتید. بنده دوست و هم‌نشین ایرانی‌ها هستم و از داخل خانه به شما می‌گویم پای میز گفتگو و سازش بیایید تا منافع همه حفظ شود. چه، آن طرف هم سازش با دولت نتنیاهو آسان نیست. دیروز سفیر آمریکا در اسرائیل گفت اسرائیل تنها ۲٪ از اراضی ۶۷ را اشغال کرده است. فقط ۲٪! خدا رحم کند با این اوصاف چه سازشی از آب در بیاید. اسرائیل با این خودبرتربینی، غرور، تکبر و آزمندی اجازه نخواهد داد حتی اندکی از آبروی دولت فلسطین یا گروه مذاکره‌کننده حفظ شود.

حسین(ع) برای ما نماد دفاع از میهن، کرامت، ملت‌ها، نوامیس، آینده و ارزش‌های دینی و انسانی و اخلاقی و ایستادگی در برابر تهدید و تروریسم است. وضعیت فعلی ما با شعارها، سخنرانی‌های غراء یا دیپلماسی به دست نیامده بلکه دستاورد خون و اجساد پاره پاره و سوخته‌ی شهیدان و جانبازان ماست. نوامیس رسول الله(ص) ناموس همه‌ی زنان ما هستند. حضرت زینب(س) نیز برای ما فقط یک حرم نیست بلکه نماد ناموس و کرامت ملت‌های این امت و همه‌ی زنان مسلمان و مسیحی و ایزدی آن است که همچنان در این منطقه زندگی می‌کنند. حرم حضرت زینب(س) برای ما نماد امت و دین نیز هست. یقین ما به صحت این مسیر با هر شهید و جانبازی که باز می‌گردد بیش‌تر می‌شود. ما دوست‌داران و پیروان و فرزندان سیدالشهدا(ع) با ایشان پیمان می‌بندیم پاسدار اسلام، ادیان، دین و ارزش‌ها و رسول الله و امت رسول الله(ص) و پیروان رسول الله(ص) و همه‌ی مستضعفان و مظلومان جهان باقی خواهیم ماند. درون ما روحی وجود دارد که سر تسلیم فرو نمی‌آورد و کشته نمی‌شود.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله