بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

24 دی 1393

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در مصاحبه با غسان بن جدو در شبکه‌ی المیادین

|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

فرازها:

- این امکان وجود دارد که حزب الله به عنوان یکی از اعضای محور مقاومت به بمباران‌های اسرائیل در سوریه پاسخ دهد. کسی قول نداده است که این حملات بی‌پاسخ بماند. البته قاعده‌ای نیز تعیین نمی‌کنیم.

- ممکن است خیلی افراد به لبنان بیایند و بروند و شاهد درگیری‌های اجتماعی، سیاسی و امنیتی باشند. ولی خداوند در لبنان مردانی دارد که تمام هم و غمشان مقاومت در برابر اسرائیل است و به هیچ کدام از مسائل داخلی، سوریه و دیگر مسائل هیچ کاری ندارند.

- اسرائیل چرا باید در این برهه وارد جنگ شود؟ همه‌ی کشورهای منطقه مشغول خودشان و بدبختی‌های منطقه هستند. اگر وارد جنگ شود جهان عرب و اسلام متحد خواهند شد. بیا فرض کنیم جنگی رخ داده است. مسئله‌ی یکی دو موشک نیست. فرض کن شهرهای فلسطین اشغالی با موشک‌ها در هم کوبیده شوند و مراکز اداری اسرائیل با دقت بسیار هدف قرار بگیرند. چه شوری در کشورهای عربی برپا خواهد شد؟ اسرائیل چرا باید وارد چنین جنگی شود؟!

- دشمن جنگ با امت اسلام را مجزا نمی‌بیند، عرب‌ها آن را مجزا می‌بینند. منظور از رابطه‌ی استراژیک با جنبش‌های مقاومت فلسطین این نیست که تماس بگیریم و بپرسیم احوالتان چطور است؟! این رابطه را که با هر کسی و حتی با دشمن می‌توان داشت. مسئله این است یک تصمیم واحد گرفته و از جبهه‌های متعدد اعمال شود. حماس امروز به دنبال ترمیم روابطش با محور مقاومت است. درست هم همین است.

- مذاکرات موسکو درباره‌ی سوریه شاید بتواند باعث شود مخالفان نظام وارد لایه‌ی قدرت در سوریه شوند ولی مشکل سوریه را حل نمی‌کنند. مشکل سوریه امروز گروه‌های جنگجوی حاضر در میدان هستند که ربطی به کابینه‌های در سایه ندارند.

- امروز ضعیف‌ترین عامل حامی نیروهای جنگجوی مقاتل در سوریه، عربستان است. البته در ابتدا این گونه نبود. برایشان فرقی نمی‌کرد که گروه‌ها مزدور خودشان هستند یا نه. همه را حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کردند. فقط برایشان مهم بود همه‌ی جنگجویان دنیا را برای سرنگون کردن نظام اسد بیاورند. ولی آن‌ها پیامدهای سرنگونی فرضی نظام را در نظر نگرفته بودند.

- امروز همه می‌دانند مسئله‌ی سلاح و فروش نفت داعش از طریق ترکیه انجام می‌شود.

- چه کسی گفته است آمریکایی‌ها می‌خواهند کار داعش را تمام کنند؟ حد اقل تا قبل از حوادث موصل داعش زیر نظر آمریکایی‌ها رشد کرد و نه بر خلاف خواست آنان. مشکل این بود که داعش زیر ائتلاف‌های منطقه‌ای و بین المللی خود زد و تلاش کرد وارد اربیل، اردن و سعودی شود. ولی همچنان در عراق اراده‌ی جدی برای مبارزه با داعش از جانب آمریکا وجود ندارد.

- به نظر بنده آمریکایی‌ها نمی‌خواهند داعش تا چندین سال آینده از بین برود. فقط می‌خواهند آن را محدود کنند. بمباران‌های ائتلاف بین المللی علیه داعش در این چند ماه هنوز به تعداد بمباران‌های اسرائیل در دو روز اول جنگ 33 روزه علیه لبنان نرسیده است! می‌خواهند از داعش برای تحمیل شرط‌های منطقه‌ای‌شان به اربیل، اردن، عربستان و عراق استفاده کنند.

- آمریکایی‌ها امروز می‌خواهند به وسیله‌ی داعش آن امتیازاتی را که هنگام خروج از عراق نتوانستند بگیرند تحمیل کنند؛ از جمله مصونیت قضایی، فرودگاه‌ها، حضور نظامی و… . اگر نه آمریکا برای رضای خدا و جمعیت خیریه‌ی تقسیم دموکراسی و حقوق بشر به عراق نیامده بود!

- حدود دو ماه است آمریکایی‌ها از خط قرمز رفتن جناب اسد کوتاه آمده‌اند. البته این مجانی به دست نیامده است. ولی آمریکایی‌ها فهمیده‌اند بازی تمام شده است. اما هنوز بعضی کشورهای منطقه‌ای این شرط را مطرح می‌کنند. البته بعضی کشورهای اصلی دیگر نیز از این شرط کوتاه آمده‌اند.

- پیش از آغاز جنبش‌ها در بحرین ما برای انجام گفت و گو در این کشور هر دری را کوبیدیم. از همه‌ی دوستانمان در همه‌ی جهان اسلام کمک خواستیم. حتی وزیر خارجه‌ی وقت ترکیه برای این مسئله به منامه سفر کرد ولی دست از پا درازتر برگشت. پادشاه، نخست وزیر و رئیس جمهور این کشور حاضر به هیچ گونه گفت و گویی نیستند. نخست وزیر بحرین 40 سال است در این مسند قرار دارد! این است آن دموکراسی که ما در منطقه گرفتار آن هستیم!

- ایران به دنبال حل مسائل منطقه، سوریه، عراق و… است. هر کس از جمله مصر، سعودی، ترکیه یا… پا پیش بگذارد من مطمئن هستم ایران استقبال خواهد کرد.

- همه‌ی دشمنان ایران و کسانی که علیه ایران نقشه می‌کشند و توطئه می‌کنند پیش از ایران دچار فروپاشی خواهند شد و ایران باقی خواهد ماند. پیش‌گویی نمی‌کنم. من شاید در میان عرب‌ها بیش از همه ایران را می‌شناسم. آینده‌ی ایران بسیار امیدبخش است. ایران به شدت توان پیشرفت دارد.

- داعش در عراق در روزهای اول متوقف شد. چه کسی آن را متوقف کرد؟ آمریکایی‌ها؟ نه. خود عراقی‌ها با کمک ایران و البته با نقش اساسی حاج قاسم سلیمانی و عقل، مدیریت و ارتباطات وی.

- محیط حیاتی ما بیش از همیشه ما را تأیید می‌کنند. این را من نمی‌گویم. آمارهایی می‌گویند که سفارت آمریکا در لبنان با هزینه‌ی خودش و از طریق مراکز خودشان تهیه کرده‌اند. مردم تنها به لحاظ نظری ما را تأیید نمی‌کنند. در میان مردم ما بمب‌گذاری می‌شد و مردم کشته دادند. یعنی فقط نظامیان هزینه‌ی نبرد سوریه را پرداخت نکردند. با این حال طبق آمار %96 محیط حیاتی ما از ما حمایت می‌کنند.

- بنده رهبر حزب الله نیستم، دبیر کل آن هستم. رهبری حزب الله شورایی است و دبیر کل مسئول شوراست. شورای مرکزی به صورت دوره‌ای و با انتخابات برگزیده می‌شوند و سپس در میان خودشان دبیر کل را انتخاب می‌کنند. اگر راهی داشتم این مسئولیت را نمی‌پذیرفتم. بسیار هم تلاش کردم گاهی مسئولیت‌ها را میان برادران جا به جا کنیم. البته به هیچ وجه دوست ندارم از بدنه‌ی حزب الله خارج شوم. من هیچ آرزوی علمی، شخصی و سیاسی ندارم و افتخار می‌کنم یکی از اعضای این حزب هستم.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله