بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

29 آبان 1382

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در روز جهانی قدس

|عکس|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

امام خمینی(قدس سره) خواستند که قدس در قلب و عقل امت، قلب و وجدان تاریخ و قلب حال و آینده باقی بماند. قدس همیشه به عنوان قبله‌ی نماز، مبارزه و شهادت و امید و قبله و نشانه‌ی عزت و کرامت امت در قلب گذشته حضور داشت. بنابراین امت، بدون قدس کرامت، شرافت و موجودیتی ندارد گر چه حاکمان و مردم آن مشغول خوردن و آشامیدن باشند.

امام خمینی خواستند که قدس به این معنا وبه این جایگاه برگردد. و امروز قدس به قلب نبرد و مبارزه و به قلب امت بازگشته است. روز قدس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده و این روز باقی خواهد ماند و باشکوه‌تر و عظیم‌تر خواهد شد. چون زمانی‌که امام خمینی این روز را اعلام کردند با نیت خالص برای خدواند بود.

و آن‌چه که برای خدواند باشد رشد می‌کند، قدس امروز بار دیگر به قبله مبدل شده. قبله‌ی شهادت و قبله‌ی عاشقان و مشتاقان دیدار با پروردگار. قدس بار دیگر آزادی و عزت یافته…

*****

دو روز قبل در برخی مطبوعات درباره‌ی مهاجرت 760 هزار نفر صهیونیستی از فلسطین سخن گفته شده که اکثر آن‌ها در سنین 22 تا 42 سالگی هستند. یعنی نیروی جوان آن‌ها، نیروی کار و سرشار از حیات آن‌ها امروز در حال مهاجرت هستند. یک‌پنجم جمعیت اسرائیل (طبق آن‌چه روزنامه یدیعوت احرانوت چند روز قبل بر اساس یک نظر سنجی از مردم اسرائیل  منتشر کرده.) در صورت فراهم شدن معیشت قابل قبولی در هر کجای جهان آمادگی مهاجرت دارد. همچنین تعداد اسرائیلی‌هایی که برای به دست آوردن تابعیت کشور دیگری برای خود وبرای فرزندانشان تلاش می‌کنند در حال افزایش است.

بنابراین آن‌چه چند سال قبل می‌گفتیم و آن‌چه برخی برادران فلسطینی ما و علما و رهبران فلسطین در جهان عرب و اسلام می‌گویند که این رژیم یک رژیم محو شدنی است، یک رژیم ساقط است، رژیمی است که پایدار نخواهد ماند، رژیمی بحران‌زده است که از همان لحظه‌ی اول تأسیس تا زمان فروپاشی دچار بحران بوده و خواهد ماند. این فقط یک خطابه‌ی اسلامی و عربی نیست. دیگر سخنی نیست که فقط یک گروه مشخص از نخبگان یا جنبش‌های جهادی جهان اسلام به آن ایمان دارند و آن را می‌گویند. بلکه این سخن تبدیل به یک حقیقت شده است و ژنرال‌های بزرگ رژیم صهیونیستی نسبت به وقوع آن به سیاست‌مداران هشدار می‌دهند. به همین دلیل جمع آوری مدارک و اسناد در ژنو و غیر ژنو و امضاگیری شروع شده و آن‌ها خواهان عقب نشینی از سرزمین‌های اشغال شده در سال 1967 هستند. بنده یک مسئله واقعی را توصیف می‌کنم، من نمی گویم که فقط ایمان دارم، بلکه همه‌ی شما مطلع هستید وهمه ما ایمان داریم که فلسطین فقط سرزمین‌های 1967 نیست بل‌که فلسطین شامل همه‌ی خاک فلسطین است و هر ذره از خاک و شن و آب‌های دریا و رودخانه‌های آن است. این همان سرزمین فلسطین است. و هیچ چیز روی زمین و در حوزه‌ی حقایق، اخلاقیات، ارزش‌ها و تاریخ به نام اسرائیل وجود ندارد.

*****

امروز که بنده در مورد دستاورد‌های انتفاضه سخن می‌گویم، باید یک مسئله را بگویم. باید به حمایت از این انتفاضه ادامه دهیم. ولی می‌خواهم در سایه‌ی سرکوب در بسیاری از کشورهای عربی و بحران ها و مشکلات، خطاب به شما در لبنان و خطاب به همه‌ی برادران و خواهران در جهان عرب و اسلام بگویم مسئله‌ای هست که اهمیت آن و زنده بودن آن را مجددا اعلام می‌نماییم، ای برادران و خواهران بببنید ایالات متحده آمریکا اقدام به محاصره مالی و اقتصادی انتفاضه ومحاصره‌ی مالی واقتصادی و معیشتی ملت فلسطین نموده و کشورهای جهان را مجبور کرده که جنبش‌های جهادی و در رأس آن‌ها حماس و جهاد اسلامی و گروه‌های دیگری را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار دهد. پول‌هایی مصادره، برخی سازمان‌ها تعطیل، برخی انجمن‌ها از انجام فعالیت منع و حتی در جهان عرب نیز بسیاری از نظام‌های حاکم تسلیم در خواست‌های آمریکا شده‌اند و کمک‌های خود به مردم فلسطین را متوقف کردند و از جمع‌آوری کمک برای ملت فلسطین ممانعت به عمل آورند. بنده به شما می‌گویم امروز واجب‌ترین تکلیف هر مرد، زن، کودک و سالمند کمک به مردم و نیروهای مبارز فلسطین است. تکلیفی که بر عهده‌ی عرب ها و مسلمانان است، همان پول است. وهمه‌ی ما می‌توانیم پول تقدیم کنیم. پول اندک از این‌جا و آن‌جا همانند قطره‌های آب است که ممکن است یک سیل، دریا یا اقیانوس ایجاد کند. مجددا این فراخوان را اعلام می‌کنم. ما حق نداریم در این مسئله کوتاهی کنیم، باید همه‌ی مؤسسات، سازمان‌ها و جمعیت‌ها  واحزاب مجددا آغاز به فعالیت کنند. و همه با اقدامات فردی و گروهی برای جمع پول در سراسر جهان عرب و اسلام و در جای جای جهان تلاش کنند و این پول‌ها را به فلسطینیان برسانند. آن‌ها با پول می‌توانند نان بخرند، خانه‌های وایرانشان را بسازند، زخم‌هایشان را مداوا کنند و سلاح به دست آورند. در فلسطین مردان و زنان عقب نخواهند نشست و احساس ضعف به خود راه نخواهند داد. اسطوره‌های این دوران هم اکنون در فلسطین حضور دارند. حتی اگر ما قادر به رساندن غذا به آن‌ها نباشیم می‌توانیم پول را به آن‌ها برسانیم تا غذا بخرند. اگر ما قادر به رساندن سلاح به آن‌ها نیستیم، باید به آن‌ها پول برسانیم تا سلاح بخرند. برخی از همه جای جهان عربی واسلام با ما تماس می‌گیرند و اعلام می‌کنند که می‌خواهند برای مبارزه به فلسطین بروند. در فلسطین هزاران شهادت‌طلب، صدها هزار رزمنده و ده‌ها هزار نفر جوان دختر و پسر عاشق شهادت وجود دارد. اگر شما پول دارید آن را برای یک جوان یا یک خانواده‌ی فلسطینی بفرستید تا آن‌ها بتوانند خانه‌ی خودشان را بازسازی کنند و یا آن‌که آن جوان به کلاس درس بازگردد و زندگی‌اش تداوم یابد و یا این‌که با پول سلاح یا مواد منفجره خریداری کند. و یا با این پول یک رزمنده و شهادت طلب آموزش نظامی داده شود. بله، آیا اسرائیل می‌تواند مانع رساندن سلاح به فلسطینی‌ها باشد ولی این پول می‌تواند به داخل فلسطین برسد. بنده می‌خواهم روی اهمیت این امر تاکید کنم. برخی می‌گویند در این مرحله و شرایط سرنوشت‌ساز چه چیزی را می‌توانیم تقدیم کنیم؟ خب اگر در جهان عرب نمی توانید راهپیمایی شکل دهید، این مسئله را کنار بگذارید. امروز ما در این‌جا راهپیمایی برگزار می‌کنیم و این جمعیت عظیم مردمی و سیاسی را به نمایش می‌گذاریم. در واقع برای اعلام هم‌بستگی وبیان زنده بودن این قضیه ولی همه‌ی ما امروزه، همه‌ی زنان و مردان و همه‌ی افراد عرب و مسلمان می‌توانند مقداری از بودجه‌ی مالی و بخشی از حقوق ماهانه‌ی خود را کنار بگذارد .

برادران و خواهران به یاد بیاورید تا چند روز دیگر عید فطر فرا می‌رسد و در سراسر جهان عرب و اسلام جز در خانه‌ی افراد فقیر و مسکین شاهد جشن‌ها، شب‌نشینی‌ها و پوشیدن لباس‌های نو و توزیع شیرینی هستیم. و حتی فقرا و مساکین هم عید دارند. اما شما به یاد خانواده و برادران و خواهران خود در فلسطین و به یاد خانواده‌هایی باشید که ویران شدن خانه‌هایشان باعث آوارگی آن‌ها شده است.

بنابراین، امروزه مسؤولیت ما این است که حمایت سیاسی، معنوی، رسانه‌ای، نظامی و اجتماعی خود را تداوم ببخشیم. ولی آن‌چه حق نداریم از آن غفلت کنیم همان حمایت مادی در حد امکان است. بنده این‌جا از تکلیف واجب سخن می‌گویم و نه مستحبات. ما باید به‌وسیله‌ی پول و با هرچه در توانمان است به برادران فلسطینی‌مان یاری برسانیم.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله