بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان: سخنرانی تلویزیونی به مناسبت آغاز ماه شعبان، پیرامون آخرین تحولات لبنان و ویروس کرونا

بیانات

9 فروردین 1399

سخنرانی تلویزیونی به مناسبت آغاز ماه شعبان، پیرامون آخرین تحولات لبنان و ویروس کرونا

|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

ما هنوز در ابتدای نبرد [با کرونا] هستیم. ما در پایان نبرد نیستیم و به پایانش نزدیک نیز نشده‌ایم. ای لبنانی‌ها و ساکنان لبنان، ما همچنان در آغاز نبرد، خطر و چالش هستیم.

***

ما در آستانه‌ی یک وضعیت جهانی هستیم که حداقل از زمان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است. پیامدهای این وضعیت از جنگ جهانی خطرناک‌تر است. ما نمی‌دانیم کار به کجا می‌کشد اما ممکن است پس از کرونا با یک نظم جدید جهانی و شرایط تازه مواجه شویم. ببینید پس از جنگ جهانی اول یک نظم تازه‌ی جهانی به وجود آمد. پس از جنگ جهانی دوم، نظم جهانی تازه‌ای به وجود آمد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و بلوک شرق و اروپای شرقی و غربی، نظم جهانی تازه‌ای به وجود آمد. اتفاقی که امروز در حال وقوع است بسیار از جنگ‌های جهانی بزرگ‌تر است چون وارد همه‌ی حوزه‌ها شده. امروز با اتفاقاتی که در جهان در حال وقوع است، بحث‌های فرهنگی، عقیدتی، دینی، فکری و فلسفی به جود آمده. در همه‌ی چیزهای مرتبط با جهان فلسفه، عقاید، فرهنگ، اندیشه، دین و فلسفه زلزله‌ای رخ داده است. زلزله شده. در حوزه‌ی اولویت کشورها نیز همچنین. الآن درباره‌ی فایده‌ی سازمان ملل و گروه‌بندی‌های بزرگ بین المللی بحث به وجود آمده. امروز ما نمی‌دانیم این ایالات متحده همچنان متحده است یا در حال متفرق شدن‌اند؟ اتحادیه‌ی اروپا همچنان اتحادیه است یا متفرق می‌شوند؟ امروز فریادهایی در حال بلند شدن است. جهان پساکرونا چه نتایجی برای جهانی‌شدن در پی خواهد داشت؟ آیا به احساسات و محاسبات نژادی و اولویت‌های ملی بازخواهیم گشت؟ در حوزه‌ی اقتصاد نیز همه‌ی این نظام سرمایه‌داری لیبرالی مورد بحث قرار گرفته است. سازمان‌های مراقبت‌های بهداشتی جهانی مورد بحث قرار گرفته‌اند. در موضوعات اقتصادی، پولی و گروه‌بندی‌های سیاسی [بحث وجود دارد]. اصلا معلوم نیست کدام حکومت می‌ماند و کدام حکومت فروخواهد پاشید. معلوم نیست کدام ابرقدرت‌های نظامی می‌مانند یا فرو می‌پاشند. من هیچ چیز نمی‌گویم. فقط می‌گویم باید مراقب وضعیت باشیم. قاعدتا کسی عجله نکند. برخی از مردم کارها و نتیجه‌گیری‌ها را جلو می‌اندازند و می‌گویند جهان به فلان نتایج خواهد رسید. بیان قطعی این مسائل از الآن سخت است چون به موفقیت تدابیر و اقدامات و… وابسته است. گرچه جهان تا الآن هم بسیار به هم ریخته. همچنین وابسته به این است که درمانی پیدا بشود یا نشود؟ اما هیچ شکی نیست که ما نسل‌های امروز لبنان، منطقه و جهان در حال زیستن یک تجربه‌ی تازه هستیم که حداقل در ۱۰۰ یا ۲۰۰ سال گذشته بی‌سابقه است. و این تجربه -احتیاط می‌کنم و می‌گویم:- احتمالا کره‌ی زمین و بشریت را به شرایط و اطلاعات تازه‌ای در زمینه‌ی علمی، فرهنگی، سیاسی، ائتلاف‌ها، گروه‌بندی‌ها، نظم جهانی، اقتصاد، پول، نقدینگی، زیرساخت‌های اجتماعی و… می‌رساند. می‌گویم احتمالا اما این احتمال یک احتمال جدی و واقعی است و مستندات علمی و واقع‌بینانه‌ی خود را دارد. ما باید مدام مراقب وضعیت باشیم چون قرار است روی ما نیز بازتاب پیدا کند و ما بخشی از آن هستیم. ما به لحاظ امنیتی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و در همه‌ی سطوح بخشی از منطقه و جهانی هستیم که به قول معروف مثل دهکده شده و مردم از هر اتفاقی که هر جا می‌افتد تأثیر می‌پذیرند.

***

گاهی چه اتفاقی می‌افتد؟ همه یک، دو، سه و چهار روز پایبند می‌مانند سپس فراموش می‌کنند و یکی دو روز رها می‌کنند. این اشتباه است. این به آن معناست که چهار پنج روزی که در ابتدا متعهد ماندیم، کاملا از میان رفت. هرگونه نقض این شرایط به معنای نابودی همه‌ی تلاش‌هایمان است. نمی‌توانیم بگوییم ما ده روز پایبند بودیم، پس بگذارید یک روز استراحت کنیم. استراحت نداریم. پایبندی به این موضوع باید مداوم و پیوسته باشد اگرنه تمام کارهایمان «حبط» می‌شود. این از مصادیق «حبط» عمل است. همه‌ی کارهایی که کردیم و هر مدتی که در خانه ماندیم به باد می‌رود. چون بی‌صبر شده‌ایم یا عده‌ای نمی‌خواهند متعهد باشند، همه‌ی تلاش‌های گذشته را به باد می‌دهند.

***

این بیماری انسان را یاد آن آیه می‌اندازد که:«و از علم جز اندکی به شما داده نشده است (اسراء/۸۵)». خب، الآن علم بشری کجاست؟ الآن دو سه ماه است تمام بشریت منتظر است و نمی‌تواند این ویروس را بفهمد و رمزگشایی و درمان کند. همه‌ی عقل‌ها و اوج عقل بشر امروز در سازمان‌ها و آزمایشگاه‌ها برخی با انگیزه‌های بشردوستانه و اخلاقی، برخی با انگیزه‌های مالی، برخی با انگیزه‌های انتخاباتی و برخی با انگیزه‌های نژادپرستانه به دنبال درمان هستند و یک مسابقه‌ی تاریخی در جریان است. انگیزه‌ها هم بسیار متنوع‌اند. اما همه هنوز حیران و ناتوان‌اند. ان‌شاءالله درمانی پیدا کنند. این‌طور نیست که بگوییم درمان پیدا نشود تا مردم عبرت بگیرند. نه، ان‌شاءالله درمانی پیدا کنند. محبت، خواست، لطف، بخشش و بزرگواری خداوند بالاخره یک لحظه همه‌ی بندگانش را در بر خواهد گرفت اما ما انسان‌هایی که در دل این مصیبت و نبرد و جنگ در حال پی‌گیری و تجربه هستیم، باید از این موضوع عبرت بگیریم. طبیعتا و بر اساس فطرت انسانی و بشری و در طول تاریخ، مردم وقتی با چنین مصیبت‌ها و دشواری‌هایی مواجه می‌شدند، به درگاه خداوند(سبحانه و تعالی) پناه می‌بردند ما هم باید به درگاه خداوند(سبحانه و تعالی) پناه ببریم. البته برخی مردم دشمنی می‌ورزند و اعتقادها و افکار دیگری دارند که خودشان می‌دانند. اما منطق، عقل، حجت، دلیل و فطرت می‌گویند همیشه باید به درگاه خداوند(سبحانه و تعالی) پناه ببریم و به او توکل کنیم اما به‌طور ویژه زمانی که دستمان از اسباب و علل کوتاه می‌شود. هیچ راهی نمانده است. فقط مانده است لطف و رحمت پروردگار. پناه بردن به خداوند که شب اول نیز درباره‌ی آن صحبت کردیم، یکی از قدرتمندترین سلاح‌ها در دستان ماست. مخصوصا دعای خوبان و دل‌شکستگان. شاید خیلی از مردم هنوز درد را احساس نکرده‌اند چون عرض کردم که شرایط ما در لبنان هنوز قابل پذیرش است. تعداد افراد فوت‌شده و حتی تعداد بیمارانمان نسبت به اتفاقی که در جهان دارد می‌افتد، بسیار کم است و در مقابل بخش بزرگی از کشورها هیچ چیز نیست. هنوز کسی از گرسنگی یا بیماری نمرده است. فقط مقداری اقدامات انجام شده و مردم در خانه‌ها خلقشان تنگ شده و درست هم هست. اما حتما باید شرایطمان بدتر و سخت‌تر از این شود که به خداوند(سبحانه و تعالی) پناه ببریم؟! این را فقط برای تأمل و تفکر گفتم.


 

    بیاناتی در این رابطه با موضوعات:
  • کرونا

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله