بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

16 اردیبهشت 1397

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، تلویزیونی درباره‌ی انتخابات لبنان

|عربی|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

فرازها:

نفس برگزاری انتخابات در لبنان پس از ۹ سال و چندین بار تمدید پارلمان، یک نکته‌ی مثبت است. این یکی از دستاوردهای ریاست جمهور و همچنین دولت فعلی لبنان به شمار می‌آید. رئیس جمهور از روز اول حضورشان در این منصب اعلام کردند قصد دارند انتخابات برگزار کنند. این انتخابات با استقبال همه‌ی نیروها و گروه‌های لبنان مواجه شد و هیچ گروهی انتخابات را تحریم نکرد.

یکی از مشکلات اساسی مدل انتخاباتی تناسبی فعلی که نیازمند بازنگری است، مسئله‌ی حوزه‌های انتخابیه است. پیشنهاد ما همیشه این بوده که لبنان یک حوزه‌ی انتخابیه تلقی شود. با این حال گرچه قانون انتخابات تناسبی نیازمند برخی بازنگری‌هاست اما به هیچ وجه نباید به هیچ شکلی از قوانین انتخابات اکثریتی بازگردیم. مدل تناسبی صحیح‌ترین وعادلانه‌ترین شیوه‌ی انتخابات است.

برخی‌ها گفتند هدف از برگزاری این انتخابات، طرد فلان گروه بوده است. چنین چیزی در مدل تناسبی امکان وقوع ندارد. در مدل تناسبی هر کدام از گروه‌ها در مجموع، به اندازه‌ی حجم پایگاه مردمی‌اش نماینده کسب می‌کند و طرد بی‌معناست. اگر کسی پایگاه مردمی داشته باشد، با اندکی احتمال خطا، کرسی نیز خواهد داشت. طرد، تنها در مدل انتخاباتی اکثریتی ممکن است اما در تناسبی اصولا چنین چیزی وجود ندارد.

برگزاری همزمان انتخابات در کل کشور، به خودی خود یک دستاورد امنیتی برای حکومت، ارتش و دستگاه‌های امنیتی بود. تا پیش از این، انتخابات هر هفته در یک یا دو استان برگزار می‌شد. در این انتخابات نیز قطعا اختلالات جزئی و نارضایتی‌هایی وجود دارد اما این جزئیات نباید صحنه‌ی کلی را تخریب کند.

بنده نمی‌خواهم از نتایج رسمی جلو بیافتم. اما بر اساس نتایج اولیه‌ای که توسط خود دستگاه‌های انتخاباتی ارائه شده است، می‌گویم کلیت نتایجی که مد نظر داشتیم در این انتخابات برآورده شده. توان ما همین مقدار بود. هدف سخنرانی‌های بنده نیز تا حد بالایی محقق شد. در نتیجه‌ی این انتخابات، نیروهای مقاومت و همپیمانان و دوستانشان نیروی قدرتمندی را در مجلس برای پاسداری از این گزینه‌ی استراتژیک و معادله‌ی سه‌گانه‌ی ارتش- ملت- مقاومت در اختیار خواهند. چه، این معادله در شرایط و موازنه‌ها و تحولات فعلی منطقه تنها معادله‌ای است که می‌تواند از کشور و نفت، گاز و مرزهای خاکی و آبی‌اش پاسداری کند.

پیروزی مقاومت در این انتخابات یک پیروزی سیاسی و همچنین روحی برای گزینه، محیط و هواداران مقاومت بود؛ گزینه‌ای که پاسدار و صیانت‌بخش کشور است. مردم با این انتخابت اعلام کردند حتی اگر تمام دنیا نیز برای ریشه‌کن کردن ما جمع شوند ما همچنان هستیم. این انتخاب همچنین بسیار با نبرد بزرگی که لبنان به عنوان بخشی از خط مقاومت در آن حضور دارد، مرتبط است. امروز وقتی رسانه‌های آمریکایی ما را گروه‌های جنایت‌کار، قاچاقچی مواد مخدر و شبکه‌های بین المللی پول‌شویی و دزدی خودرو معرفی می‌کنند، برخی رسانه‌های خلیج نیز به استناد آن‌ها این حرف‌ها را تکرار می‌کنند. همچنین قانون تحریم‌های آمریکا، لبنانی‌های داخل کشور و تاجران لبنانی خارج را تحت تأثیر قرار داده است. در چندین کشور، وزارت خارجه و دستگاه اطلاعاتی در جهان کنفرانس‌های برگزار شد که راه حل موضوع مقاومت چیست؟ به این نتیجه رسیدند که سوریه را بزنند و روی ایران به واسطه‌ی حمایت مالی‌اش و… فشار بیاورند. اما شما با آرائتان گفتید این مقاومت حتی با امکانات ساده نیز ادامه پیدا خواهد کرد چون اراده‌ی مردم است. در جهان به این نتیجه رسیده‌اند که باید مردم مقاومت را از چهارچوب‌ها و احزاب دور کنند، آن‌ها را به برنامه‌ها و شخصیت‌ها و اخلاص مسئولان بدبین کنند، و مسئولان به قصور یا تقصیر متهم کنند و همچنین به تعصبات منطقه‌ای دامن بزنند.

به طور ویژه سعی می‌کنند محیط شیعه را به مقاومت بدبین کنند. گفتند یک کرسی پارلمان در بعلبک هرمل مساوی ۱۲۷ کرسی یعنی همه‌ی مجلس است. در روزنامه‌های خلیج نوشتند سیاست‌های ما تأثیرگذاری خود را آغاز کرده‌اند و محیط مقاومت شروع کرده‌اند به کیفردادن مقاومت. شکست این هجمه علیه مقاومت به خودی خود یک هدف بود. یک هدف درجه‌ی دو نبود. بنده در دیدارهای داخلی گفتم با توجه به ساختارهای جمعیتی منطقه و ماهیت انتخابات تناسبی طبیعی است که دو کرسی از دست بدهیم و در حقیقت، نبرد بر سر کرسی سوم یا به عبارتی نماینده‌ی هشتم از ده نماینده است. در هر صورت هجمه‌ی دشمن اثر معکوس داد. در حالی که میانگین مشارکت شیعیان در انتخابات‌های گذشته ۵۴٪ بود، دیروز مشارکت شیعیان به ۶۳٪ رسید. شیعیان حتی در حوزه‌های انتخابیه‌ای که نماینده‌ی مستقیم نداشتند حضور فعال پیدا کردند و به دوستان و همپیمانان مقاومت رأی دادند. چون در این مدل انتخاباتی گاهی ۱۰۰ یا ۱۰۰۰ رأی می‌تواند معادله را تغییر دهد. این مسئولیت ملی و جهادی عظیم شما بود که از عهده‌ی آن برآمدید و فقط به خاستگاه حزبی‌تان توجه نکردید بلکه بر اساس مسئولیت ملی و جایگاهتان در خط مقاومت رفتار کردید. دشمنان می‌خواستند بگویند محیط مقاومت حد اقل نا امید و خسته و ملول شده‌اند اما این هجمه به ضد خود تبدیل شد.

بنده در طول رقابت‌های انتخاباتی نیز به مخالفان توصیه کردم که به فکر روز پس از انتخابات باشیم. روز پس از انتخابات ما هستیم و نتایج و آن اصل کلی همیشگی «نیاز همگان به همگان» حتی در میان گروه‌هایی که علاوه بر اختلافات جزئی، با یکدیگر اختلافات استراتژیک دارند. اگر ما این کشور را می‌خواهیم و دوست داریم مشکلات معیشتی و استراتژیکش حل شود باید تلاش کنیم درگیری‌ها را در چهارچوب خودشان نگه داریم. بنده همیشه می‌گوییم جایی برای آشتی بگذارید. به همین علت نیز در طول سخنرانی‌های انتخاباتی ما به هیچ وجه از ادبیات فرقه‌ای و مذهبی استفاده نکردیم و سخنانمان اگرچه تند اما فقط سیاسی بود و تلاش کردیم به اصول و آداب پایبند باشیم. این‌طور نیست که شخص یا گروهی استاد باشد و بقیه شاگرد. همه‌ی ما فرزندان مکتب ملی‌گرایی و وحدت هستیم. هر انتخاباتی زخم‌هایی برجا می‌گذارد. باید بکوشیم خودمان و دیگران را آرام کنیم و زخم‌ها را التیام ببخشیم تا بتوانیم به بهبود شرایط امنیتی، معیشتی و اجتماعی بپردازیم. هر کس از ادبیات مذهبی و تحریک‌آمیز استفاده کرد، چه از گروه ما بود و چه از غیر ما، مردم باید با او مقابله کنند. رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نیز باید به کمک این آرام‌سازی بیایند و از ادبیات توهین‌آمیز پرهیز کنند. بسیاری از آن‌چه مطرح می‌شود، ظلم‌های بزرگی است که به واسطه‌ی عدم واقع‌بینی پیش می‌آید. باید فضای کشور را به سمت مثبت‌نگری پیش ببریم.

باید انتخابات را تمام‌شده فرض کنیم و به هیچ وجه سراغ اتهام‌پراکنی نرویم. تا چند روز دیگر باید نخست‌وزیر تازه‌ای انتخاب کنیم. شرایط منطقه بسیار حساس است و ما در لبنان زیاد وقت برای هدر دادن نداریم. باید با خردمندی، جدیت، اخلاص و بلندنظری از برخی حوادث عبور کنیم. در هر صورت بخواهیم یا نخواهیم امروز یک پارلمان داریم.

نتایجی که در بیروت به دست آمد قطعا در جهت حفظ هویت عربی و مقاوم بیروت خواهد بود. کاندیداهای برگزیده از همه‌ی گروه‌ها و نماینده‌ی نیروهای سیاسی مختلف و هویت متکثر پایتخت هستند. بیروت مثل همیشه عصاره‌ی لبنان و پایتخت مقاومت باقی خواهد ماند.

به برادران و خواهرانمان در حوزه‌ی جبیل و کسروان که لیست مقاومت در آن رأی کافی نیاورد می‌گویم: من مسئله‌ی روانی را درک می‌کنم و اطمینان دارم هیچ رفتار منفی‌ای شکل نمی‌گیرد. اما اصرار دارم سراغ منطقه‌ی قلب، عاطفه و احساسات بروم و بگویم: هیچ احساس منفی‌ای در نتیجه‌ی این موضوع نباید شکل بگیرد. شما بخشی از این منطقه و زندگی و ترکیب و اکنون و گذشته و آینده‌ی آن هستید. ما می‌خواهیم با وجود تلاش‌های ویژه و خاص شما در این زمینه، با این موضوع کنار بیایم و به صورت طبیعی با آن هم‌زیستی کنیم.

باید ابتدا از خداوند و سپس همه‌ی مردم به واسطه‌ی این انتخابات تشکر کنیم چون هر دستاورد، همکاری و همگرایی به مدد و فضل الهی و همچنین مردم است که فرمود «الا بحبل من الله و حبل من الناس (آل عمران:۱۱۲)». هفته‌ی گذشته وقتی در پایان سخنرانی بنده باران گرفت، مردم بعلبک صندلی‌های پلاستیکی را روی سرشان گرفته بودند و به سخنرانی گوش می‌دادند. این پیامی قدرتمند مبنی بر اراده و هماوردطلبی و جهادگری و وفاداری مردم بود. شاید این خواست خدا بود که در آن روز چنین بارانی ببارد. ما در ادبیات روستایی‌هایی‌مان به این چیزها معتقدیم.  

بنده و برادرانم می‌کوشیم به تک تک وعده‌های انتخاباتی‌مان عمل کنیم. تمام تلاشمان را می‌کنیم. آن حرف‌ها فقط وعده‌های انتخاباتی برای کسب پیروزی نبود. پیمان با الله و پیمان با شما بود. خطاب به نمایندگان برگزیده نیز می‌گویم شما وظیفه دارید مسئولیتی را که بر عهده‌تان گذاشته شده به بهترین وجه به انجام برسانید. حتی در سطح دنیوی نیز تخلف از این مسئولیت، خیانت در امانتی است که مردم به شما سپرده‌اند. ادای امانت بزرگ‌ترین ارزش دینی و انسانی است.

 


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله