بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

28 دی 1396

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در مراسم چهلم مرحوم حاج فائز مغنیه و سومین سالگرد شهدای قنیطره

|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

فرازها:

امروز وقتی هر مسئولی در لبنان و منطقه از امنیت صحبت می‌کند، باید بدانیم این امنیت بدون جان‌فشانی‌های شهیدان و گروهی از افراد فداکار ممکن نبود.

مرحوم حاج فائر مغنیه فردی مؤمن، متدین، متواضع، مهربان، صابر، چشم‌دوخته به پاداش الهی و در معرض بلاها و امتحانات بود. شاخصه‌ی این خانواده در میان خانواده‌های دیگر شهید این است که همه‌ی پسرانش شهید شده‌اند. ما خانواده‌هایی با سه یا چهار شهید داریم اما هنوز پسرانی دارند. ولی همه‌ی پسران این خانواده به شهادت رسیدند. این نشان‌دهنده‌ی سطح بخشش و امتحان و ابتلا و تسلیم این پدر و مادر به انتخاب الهی است.

نسل پدران ما افرادی بسیار زحمت‌کش بودند که در فقر و محرومیت و مظلومیت و در سایه‌ی سهل‌انگاری حکومت‌های متوالی به سر می‌بردند. هیچ کس نمی‌تواند تاریخ آن دوره را بخواند و گریه نکند. اغلب خانواده‌های ما در مناطقی زندگی می‌کردند که حضرت امام سید موسی صدر آن را کمربند فقر نامید. پدر و مادران ما باید صبح تا شب به کارهای بسیار سخت می‌پرداختند تا بتوانند بچه‌هایشان را سیر کنند یا به مدرسه بفرستند و به دکتر ببرند و کرامت خانواده را حفظ کنند. همان‌طور که در احادیث ما آمده است کسی که برای تأمین خانواده‌اش خود را به زحمت بیاندازد همچون مجاهد در راه خداست. همان‌طور که عرصه‌های نظامی نمی‌توانند از مجاهدان خالی شوند، جوامع ما نیز نمی‌توانند از پدران و مادران مسئولیت‌پذیر و زحمت‌کش خالی باشند.

نسل والدین ما مربی بچه‌هایشان بودند و آن‌ها را نصیحت می‌کردند و پند می‌دادند. اگر نسل ما توانسته است دینش را حفظ کند محصول رفتار آن‌هاست. امروز متأسفانه رابطه‌ی درون خانواده‌ها با یکدیگر کم‌رنگ شده و همدیگر را جز سر سفره نمی‌بینند و همان موقع نیز هر کس یک موبایل دستش است. خدا می‌داند نسل‌های بعدی عقاید، فرهنگ و ارزش‌هایشان را قرار است از چه کسی یا از کجا کسب کنند؟ همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های نسل پدران ما آن بود که یا فرزندان خود را به مقاومت تشویق کردند و یا حد اقل مانع آن‌ها نشدند. البته این ویژگی الحمدلله در نسل ما و نسل بعدی نیز وجود دارد و هر روز شاهد نتایج آن هستیم.

پس از فوت حاج فائر مغنیه، خانواده تماس گرفتند و علاقه‌مند بودند ایشان در روضه الشهیدین در کنار فرزندان و نوه‌اش دفن شود اما سپس مشخص شد ایشان وصیت کرده‌است او را در روستای خودشان، طیردبا دفن کنند تا فرزندانش باز هم به روستا رفت و آمد داشته باشند. این وصیت ایشان نیز برای ما دارای درس است. روستا برای نسل والدین ما، تمام زندگی و تاریخشان بود. اما نسل جدید در حال جدا شدن از ریشه‌هایشان هستند. کشور لبنان مثل یک شهر بزرگ می‌ماند و راه حل بسیاری از مشکلات اجتماعی ما در بازگشت به روستاهاست. بنده خبر دارم از وقتی اتوبان‌ها راه افتاده‌اند خیلی از خانواده‌ها به روستاهایشان برگشته‌اند. گاهی رسیدن یک خانواده از روستاهای جنوب به پایتخت، کم‌تر از رسیدن یک نفر از مناطق دیگر پایتخت طول می‌کشد. ما در مقاومت نیز تصمیم گرفتیم لازم نیست همه‌ی فرماندهانمان ساکن پایتخت باشند. حکومت باید برنامه‌ریزی کند و اصل بازگشت به مناطق غیر شهری را مد نظر قرار دهیم. این موضوع نتایج خوب خود را در زمینه‌ی بهداشتی، روانی، تربیتی و… دارد. همچنین خانواده‌ها باید حتی در شرایط بد اقتصادی بکوشند با مشارکت برادران و خواهران در روستای اجدادی‌شان یکی دو اتاق تهیه کنند تا بتوانند هر چند وقت یک بار به آن سر بزنند. رابطه‌ی عاطفی و درونی با روستاها باید حفظ شود. این موضوع بنیه‌ی اجتماعی ما را مستحکم می‌کند.

اخیرا اتهام تجارت مواد مخدر و پولشویی دوباره علیه حزب الله مطرح شده و گرچه اتفاق تازه‌ای رخ نداده اما به دنبال نتایج تازه‌ای در این زمینه هستند. گفته‌اند دولت اوباما تحقیق علیه تجارت مواد مخدر توسط حزب الله را متوقف کرده اما دولت ترامپ از این موضوع ساده نمی‌گذرد و می‌خواهد کمیته‌ای حقیقت‌یاب به لبنان بفرستد. بنده مثل همیشه عرض می‌کنم این‌ها صرفا تهمت و افتراهای بی‌پایه هستند. ما نسبت به موضوع مواد مخدر موضع دینی، اخلاقی و شرعی بسیار روشنی داریم. این موضوع حرام و جزء کبائر است و حتی فروش مواد مخدر به جامعه‌ی اسرائیل را نیز حرام می‌دانیم! این حرف‌ها همه بخشی از جنگ روانی دشمن علیه ماست. یک مسئول آمریکایی چند سال پیش اعتراف کرد سفارت آمریکا در لبنان ۵۰ میلیون دلار برای دور کردن جوانان لبنانی از حزب الله صرف کرده است. از یک سو تلاش می‌کنند وجهه‌ی ما را مخدوش کنند و از سوی دیگر از طریق کانال‌های محرمانه خودشان را می‌کشند با ما ارتباط بگیرند. در هر صورت ما کوچک‌ترین ارتباطی با این موضوعات نداریم. اگر کسی می‌خواهد بیاید از حکومت لبنان در این باره تحقیق کند ما در خدمتیم. گرچه بهتر است اول بروید از دستگاه‌های اطلاعاتی خودتان درباره‌ی نقششان در تجارت مواد مخدر و ویران کردن جوامع تحقیق کنید.

لازم است بار دیگر عرض کنم ما در حزب الله هیچ تجارتی نمی‌کنیم، حتی تجارت حلال. در حالی که تجارت حلال به لحاظ دینی مستحب است. اما ما به این نتیجه رسیدیم که حزب الله به عنوان یک پیکره‌ی خاص سیاسی و جهادی نباید تجارت کند. چندین دلیل داشت از جمله این‌که این موضوع می‌تواند بهانه‌ی تحریم تاجران لبنانی قرار بگیرد و به اقتصاد کشور صدمه بزند. ما هزینه‌های لازم برای اداره‌ی تشکیلاتمان را داریم. با توجه به پیروزی‌های به دست آمده در عراق و سوریه و احتمال ورود تاجران لبنانی به این کشورها بار دیگر عرض می‌کنم حزب الله با هیچ پروژه‌ی اقتصادی شراکت یا ارتباط ندارد. ما سرمایه‌گذار هیچ پروژه‌ای نیستم و هیچ بخشی از پولمان را به تجارت اختصاص نداده‌ایم.

لبنان با فلسطین اشغالی در ۳۰ نقطه‌ی مرزی اختلاف نظر دارد. اخیرا اسرائیل اعلام کرده می‌خواهد در آن ۳۰ نقطه دیوار بکشد و حکومت لبنان نیز موضع‌گیری کرده است. من تنها می‌خواهم اعلام کنم مقاومت و همه‌ی لبنان پشت سر حکومت ایستاده‌اند و به اسرائیل توصیه می‌کنم به هشدارهای حکومت لبنان کاملا توجه کند و آن‌ها را شوخی نگیرد.

همگی ما در لبنان بر سر ممنوعیت عادی‌سازی روابط با اسرائیل اتفاق نظر داریم اما باید بنشینیم در مورد مصادیق عادی‌سازی روابط با اسرائیل تصمیم بگیریم تا به بهانه‌ی هنر و گردشگری و… گرفتارش نشویم. گاهی می‌بینیم یک کارگردان بارها از اسرائیل ویزا می‌گیرد و می‌رود و می‌آید. اگر این عادی‌سازی رابطه نیست، خب پس عادی‌سازی چیست؟ فردا نگویید حزب الله گفته است سینماها را ببندید یا هیچ کس به سینما نرود. یا نگویید مثل همیشه سید تصمیم صلح و جنگ را گرفت. ما مخالف هنر نیستیم، داریم درباره‌ی عادی‌سازی روابط صحبت می‌کنیم. اتحادیه‌ی عرب یک هیئت قطع رابطه‌ی عربی دارد که در مورد شرکت‌ها یا افرادی که باید با آن‌ها قطع رابطه کرد تصمیم می‌گیرد. مثلا گاهی شرکتی هست که اسرائیلی نیست اما هرساله به اسرائیل کمک می‌کند. اتحادیه‌ی عرب این شرکت‌ها را می‌گذارد در لیست سیاه. البته از ۱۴ کشور عضو این اتحادیه، معمولا فقط لبنان و سوریه به این لیست پایبند می‌ماند. این هم از تعهد عرب‌هاست. یک نفر در این لیست هست به نام استیون اسپیلبرگ که فیلمی ساخته است به نام پُست. علت قرار گرفتن نام وی در این لیست، مخالفت با فلسطین نیست. علتش آن است که او سال ۲۰۰۶ از جنگ علیه لبنان حمایت و از پول شخصی‌اش یک میلیون دلار به اسرائیل کمک کرده است. یعنی وقتی این فیلم را در لبنان اکران می‌کنیم و مردم می‌روند به آن پول می‌دهند، احتمال آن وجود دارد که بخشی از سود فروش این فیلم به اسرائیل برسد. ما نه با هنر مخالفیم، نه با سینما، نه با تلویزیون، نه با اینترنت و نه با گردشگری. همه چیز را با هم قاطی نکنید اما موضوع را نیز ساده نگیرید. قطع رابطه با اسرائیل، مسئولیت حکومت لبنان است. اگر من اشتباه می‌کنم بگویید اطلاعاتم اشتباه است و اگر درست می‌گویم مسئولیتتان را بپذیرید.

دستگاه‌های امنیتی رسمی لبنان هنوز نظر نهایی‌شان را در ارتباط با انفجار اخیری که در صیدا علیه یکی از نیروهای حماس رخ داد، اعلام نکردند. گرچه حزب الله در تحقیقات همکاری داشته و تا این لحظه همه‌ی نشانه‌ها می‌گویند این انفجار کار اسرائیل بوده است. در هر صورت این یک جنایت و نقض حق حاکمیت لبنان است. پس از سال‌ها که پرونده‌ی ترور مستقیم شخصیت‌ها در خاک لبنان توسط اسرائیل بسته شده بود، این یک زنگ خطر است. شاید افرادی بگویند این شخص فلسطینی بوده است و به ما ربطی ندارد. اولا این ادبیات مایه‌ی ننگ است. ثانیا حالا داریم می‌فهمیم آن همه نشست‌های محدود کابینه‌ی اسرائیل و بحث‌ها در رابطه با جبهه‌ی جنوبی برای چه بود. ما مدام از امنیت صحبت می‌کنیم و نباید اجازه دهیم لبنان چراگاه ترور و کشتار اسرائیل شود. این مسئولیت دولت است. فرض کنید یک انفجار در جایی نه خیلی دور، مثلا در نهاریا یا حیفا در فلسطین اشغالی انجام می‌شد و اطلاعات نشان می‌داد عامل آن یک لبنانی بوده است. به من بگویید نتنیاهو و دولت دشمن چه واکنشی نشان می‌دادند.

تا یکی دو هفته‌ی دیگر در یک صحبت تلویزیونی درباره‌ی انتخابات، قانون انتخابات، هدف‌های انتخابات و موضوع لبنانی‌های خارج‌نشین سخن خواهم گفت و این موضوعات به‌تنهایی یک ساعت وقت می‌خواهد. امشب فقط یک نکته عرض می‌کنم. گفته می‌شود که کسی در لبنان می‌خواهد انتخابات را لغو کند یا عقب بیاندازد. اطلاعات و پی‌گیری‌های ما نشان می‌دهد حد اقل در میان نیروهای سیاسی هیچ کس خواستار این موضوع نیست. این‌که با کسی اختلاف داریم، دلیل نمی‌شود به او تهمت بزنیم. این کشور نه با اکثریت اداره می‌شود و نه با اقلیت و هیچ کس نباید در آن منزوی یا درهم‌شکسته شود. این‌ها قبلا تجربه شدند و پیامدهای بدی داشتند. یکی از ویژگی‌های قانون انتخابات تناسبی این است که هر کس در حد نمایندگی شدن، در میان مردم پایگاه داشته باشد، می‌تواند نماینده شود. ما حتی منزوی کردن کسانی را که دشمن سیاسی ما تلقی می‌شوند نیز رد می‌کنیم. وجود این کشور با گفتگو، ارتباط، هم‌زیستی، نادیده نیانگاشتن و طرد نکردن دیگری تداوم می‌یابد.

دیروز وزیر خارجه‌ی آمریکا گفت نیروهای آمریکا در عراق و سوریه باقی خواهند ماند تا نگذارند داعش برگردد. یادآوری می‌کنم که ما چند سال پیش گفتیم آمریکایی‌ها داعش را به وجود آوردند تا بهانه‌ی حضورشان در منطقه باشد. این سخن وزیر خارجه‌ی آمریکا اولا نشان‌دهنده‌ی نفاق آمریکایی‌هاست چون آمریکایی‌ها آخرین گروهی بودند که به مقابله با داعش پرداختند. ثانیا به آمریکایی‌ها می‌گوییم اگر می‌خواهید داعش بازنگردد تنها کاری که لازم است بکنید این است که بازشان نگردانید!

ترامپ همچنان با همگان با تکبر رفتار می‌کند و می‌کوشد عبارت تروریسم اسلامی را رواج دهد. این عبارت اصولا غلط است. ترامپ به خوبی می‌داند کسانی که در منطقه در حال جنایت‌آفرینی هستند در واقع تکفیری‌ها و وهابی‌ها و دوستان و هم‌پیمانان خودش هستند. اگر آمریکا در هیروشیما و ناکازاکی بمب اتم استفاده کرد، آیا به این علت که دین سردمداران آمریکا مسیحیت است، ما می‌توانیم این را تروریسم مسیحی بنامیم؟ هرگز. ما نمی‌پذیریم که تروریسم و کشتارهای روزانه‌ی آمریکا در مناطق مختلف جهان، تروریسم مسیحیت نامیده شود. و اگر چنین کنیم علیه دین مسیحیت مرتکب جنایت شده‌ایم.

رفتارهای نژادپرستانه‌ی ترامپ، حجت را بر همه‌ی کسانی که خیال می‌کردند آمریکا ضامن حقوق بشر است، تمام کرد. کشوری که رئیس جمهور آن یک شخص نژادپرست کینه‌توز علیه بنی بشر و رنگین‌پوستان و اهالی مناطق مختلف جغرافیایی است، چگونه می‌تواند ضامن حقوق بشر باشد؟

همان‌طور که ما و بسیاری از افراد پیش‌بینی کرده بودند، پیامدهای تصمیم ترامپ مبنی بر انتقال پایتخت اسرائیل به قدس، خیلی زود نمایان شد. یکی دیگر از اتفاقاتی که رخ داد، قطع بودجه‌ی آژانس کمک به پناهندگان فلسطینی سازمان ملل بود. در حالی که ما کشورهای عربی را به پشتیبانی از فلسطین فرا می‌خوانیم به نظر می‌رسد برخی کشورهای عربی به واسطه‌ی موضوع تاج و تختشان، در حال فشار آوردن به فلسطینی‌ها برای پذیرفتن ته‌مانده‌های ذلت‌بار هستند. اما فلسطینی‌ها این گزینه‌ها را نخواهند پذیرفت. همان‌طور که هر جمعه شاهد اعتراضات و درگیری در نقطه‌های تماس هستیم. همچنین عملیات نابلس و درگیری در شهر جنین و شکست میدانی اسرائیل، شاهد این موضوع است.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله