بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان: بیانات در راهپیمایی بزرگ ضاحیه برای یاری قدس

بیانات

19 آذر 1396

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در راهپیمایی بزرگ ضاحیه برای یاری قدس

|فارسی|عربی|فیلم|صوت|
«
در شرایطی که می‌خواهند شما و ملت فلسطین و امت نا امید باشید، بنده در کمال اطمینان و یقین به شما عرض می‌کنم و نه خواب تعریف می‌کنم  و نه داستان، به همان شفافیتی که یک به علاوه‌ی یک مساوی دو است، بر اساس معادلات و پیروزی‌ها و قواعد درگیری و امکاناتی که در حال آماده‌سازی است و با تکیه بر خط مقاومت که در حال بیداری دوباره است و بر اساس تحولات جهانی و با اطمینان به وعده‌ی الهی به شما می‌گویم: ان شاءالله تصمیم ترامپ، آغاز پایان اسرائیل خواهد بود.
 امروز حسین نماد مظلومان و دین آسمانی و اماکن مقدس زمینی است که مورد تجاوز قرار می‌گیرند.
  دولت‌های عربی و اسلامی باید بکوشند، موضع کشورهای مخالف اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را تثبیت کنند. چون از فردا تماس‌های علنی یا محرمانه حکومت به حکومت و دولت به دولت آغاز می‌شود تا پشت سر هم [قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل] به رسمیت بشناسند. این آرزوی نتانیاهو است و دیروز نیز در این باره صحبت کرد.
  بنده به تحلیلگران سیاسی و سخنران‌ها مخصوصا در خط خودمان عرض می‌کنم این راهپیمایی‌ها، جنبش‌ها و موضع‌گیری‌ها را سبک نشمارند و اندازه‌ی واقعی‌اش را در نظر بگیرند. قاعدتا درست است که این فعالیت‌ها کافی نیستند اما در این برهه بسیار پراهمیت، مطلوب و واجب‌اند؛ به‌ویژه پس از این سال‌های خشک‌سالی و فتنه و مصیبت در جهان عرب و اسلام‌مان؛ سال‌هایی که اراده کرده بودند ملت‌های ما در طی آن‌ها فلسطین و قدس را فراموش کنند و در دردها، غم‌ها، نبردها، فتنه‌ها و درگیری‌های داخلی‌شان غرق شوند.
  قدر حضورتان در عرصه‌ها، میدان‌ها، تظاهرات، اعتصاب‌ها، شبکه‌های اجتماعی و همه‌ی قالب‌های بیان را بشناسید. چون دل بسته بودند که شما فراموش کرده و شانه خالی کرده و حتی از ضعیف‌ترین مرتبه‌ی ایمان خسته شده‌اید.
  عجیب است که این تصمیم آمریکایی ترامپ علیه اماکن مقدس مسلمانان و مسیحیان در قدس، میان دو سالگرد عزیز و ارزشمند برای مسلمانان و مسیحیان صورت می‌گیرد: تولد رسول الله اعظم، محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله و سلم) و تولد حضرت مسیح (علیه السلام). امروز شاهد انتفاضه‌ای واقعی در معنویت، اندیشه، موضع، اراده، میدان و خیابان‌ها با حضور مسلمانان و مسیحیان هستیم که با قدرت برای دفاع از مقدساتشان به هم‌بستگی می‌پردازند.
  در پایان روز دوم، کابینه‌ی دشمن نشستی برگزار کرد و اعلام کرد قصد دارد چند واحد مسکونی در قدس بسازد؟ ۱۴هزار! و همچنین قصد دارد نام‌های عربی خیابان‌های این شهر را تغییر دهد.
  پس از تصمیم ترامپ و رفتار اخیر دولتمردان آمریکا حجت الهی، عقلی و منطقی بر همه‌ی کسانی که همچنان دل‌بسته‌ی آمریکا یا موضع‌گیری متوازنی از آمریکا بودند، تمام شد. حجت بر همه‌ی آن‌ها که به دخالت آمریکا به نفع فلسطینی‌ها یا کشورها و ملت‌های منطقه و به ضرر اسرائیل دل بسته بودند تمام شد. حجت بر همه‌ی کسانی که راه بن‌بست مذاکره‌ها را پیمودند تمام شد. وقت آن رسیده است که همه بدانند آمریکا پاسبان صلح در فلسطین و منطقه نیست. آمریکا، سازنده و پشتیبان اسرائیل و پاسبان تروریسم، اشغال‌گری، یهودی‌سازی، مهاجرت اجباری، سوزاندن، ویرانی و فتنه‌هاست.
  نه ما در لبنان و نه هیچ کس در خط مقاومت یا هرجای دیگر در جهان نمی‌تواند به فلسطینی‌ها چیزی را دیکته کند. فلسطینی‌ها همیشه پیش‌تازان مقاومت، رویارویی‌های مردمی، انتفاضه و بزرگ‌آموزگاران این مکتب بوده‌اند. این خود فلسطینی‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند چه باید بکنند. این خود فلسطینی‌ها هستند که می‌گویند و ما نیز با آن‌ها تکرار می‌کنیم و مسئولیت می‌پذیریم.
  امروز در آستانه‌ی آن هستیم که اولویت توجه و تمام وقت خط مقاومت و از جمله حزب الله بار دیگر متوجه قدس، فلسطین و ملت و تمام گروه‌ها، گردان‌ها و گروهان‌های مقاومت فلسطین باشد و ما به همگی‌شان دل بسته‌ایم. ما با تمام انرژی در کنارتان خواهیم ایستاد.
  بنده در کمال اطمینان و یقین به شما عرض می‌کنم و نه خواب تعریف می‌کنم و نه داستان، به همان شفافیتی که یک به علاوه‌ی یک مساوی دو است، بر اساس معادلات و پیروزی‌ها و قواعد درگیری و امکاناتی که در حال آماده‌سازی است و با تکیه بر خط مقاومت که در حال بیداری دوباره است و بر اساس تحولات جهانی و با اطمینان به وعده‌ی الهی به شما می‌گویم: ان شاءالله تصمیم ترامپ، آغاز پایان اسرائیل خواهد بود.
  اجداد و پدران ما در لبنان یعنی کشور و ملت مقاومت، جان‌فشانی‌ها، شهیدان، بزرگان و پیروزی‌ها از پیش از ۱۹۴۸ در کنار فلسطین ایستادند. ما نیز در کنار فلسطین ایستادیم و تا روزی که مسلمانان در مسجد الاقصی و مسیحیان در کلیسای رستاخیز نماز بگذارند، در کنارشان خواهیم ماند و شعارمان این است: فلسطین، قدس و مسجدالاقصایمان را رها نخواهیم کرد چون امروز نمود موضوعی هستند که اباعبدالله الحسین (علیه السلام) به خاطر آن به شهادت رسید.

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم.

بسم الله الرحمن الرحیم.

و الحمد لله رب العالمین و الصلات و السلام علی سیدنا و نبینا خاتم النبیین ابی القاسم محمد بن عبدالله و علی آله الطیبین الطاهرین و صحبه الاخیار المنتجبین و علی جمیع الانبیاء و المرسلین.

السلام علیکم جمیعا و رحمت الله و برکاته.

به خاطر این حضور گسترده و این هم‌بستگی عظیم از شما تشکر می‌کنم. شما مردم، اهل مقاومت و وفاداری هستید. شما همان مردمی هستید که میدان‌ها را پر می‌کردید و می‌کنید. و بار دیگر: سلام و رحمت و برکات الهی نثار شما شریف‌ترین، گرامی‌ترین و پاک‌ترین مردم.

شما همان کسانی هستید که تنها چند هفته قبل، درست در همین منطقه حضور داشتید و با سرورتان، اباعبدالله الحسین (علیه السلام)، درباره‌ی فلسطین، قدس، موضوع مظلومان و دفاع از اماکن مقدس تجدید پیمان کردید. شما در روز عاشورا با ایشان پیمان بستید و امروز نیز بار دیگر همان سخن را تکرار می‌کنید. بار دیگر در مقابل تجاوز آشکار آمریکایی- صهیونیستی به قدس و اماکن مقدس اسلام و مسیحیت و تجاوز به ملت فلسطین و همه‌ی امت، موضع‌گیری و ایستادگی و تعهدمان را تا لحظه‌ی پیروزی یا شهادت اعلام می‌کنیم و همان جمله‌ی پیشین را می‌گوییم تا همه‌ی جهان بشنوند:«حسین، تو را رها نمی‌کنیم». امروز حسین نماد مظلومان و دین آسمانی و اماکن مقدس زمینی است که مورد تجاوز قرار می‌گیرند.

برادران و خواهران، به همگی شما و همه‌ی احزاب، جریان‌ها و نیروهای ملی‌گرا و اسلام‌گرایی که در این تظاهرات بزرگ مردمی با ما مشارکت کردند، خوش‌آمد می‌گویم. مخصوصا برادران و خواهران جنبش امل و عزیزان بزرگوار ساکن اردوگاه‌های فلسطینی؛ فلسطینی‌های پراکنده و ساکن اردوگاه‌ها که همچنان به حق بازگشت چنگ در زده‌اند و تابعیت‌دهی [کشورهای ثانی] و میهن‌های جایگزین را نمی‌پذیرند و فرزندان و نوه‌هایشان را با آرزوی بازگشت به سرتاسر فلسطین می‌پرورند؛ این آرزویی که تحقق خواهد یافت و ان شاءالله بسیار بسیار نزدیک است.

برادران، چون در این دیدار و مناسبت مجال سخنرانی طولانی نیست، اجازه دهید متن چکیده‌ای را بخوانم و وارد موضوعات سخنرانی شوم.

اولا: از طرف همگی شما به ملت فلسطین ساکن سرزمین‌های اشغالی شامل غزه، کرانه، قدس، ۱۹۴۸، بیت المقدس و اطراف آن برای موضع‌گیری تاریخی و جوشش سریعشان درود می‌فرستم و قدردانی و بزرگداشت خود را اعلام می‌کنم؛ تحرکاتی که از همان ساعت‌های اول صدور مصوبه‌ی تجاوز آمریکا و اعلام و به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل توسط ترامپ، آغاز شد. این ملت پایدار و فداکار با کارنامه‌ی عظیمی از جان‌فشانی‌ها امروز با سینه‌ی سپرکرده، سنگ، مشت خالی و چاقو به مصاف این تجاوز می‌رود و از قدس و اماکن مقدس همه‌ی امت و همه‌ی مسلمانان و مسیحیان جهان دفاع می‌کند. ما کمال درود، تأیید، قدردانی و بزرگداشتمان را تقدیم این ملت می‌کنیم و در برابرشان تعظیم می‌کنیم.

ثانیا: باید از همه‌ی موضع‌گیری‌ها در رد این تجاوز آشکار و خشونت‌آمیز به قدس و قضیه‌ی فلسطین و کرامت این امت، قدردانی کنیم. از جمله موضع‌گیری همه‌ی کشورها، رؤسای جمهور و دولت‌های جهان که تصمیم ترامپ را رد کردند و تأیید نکردند و به آن پاسخ ندادند. این موضوعی بسیار پراهمیت است که همه‌ی ملت‌های عربی و اسلامی‌مان که این روزها درگیر این نبرد هستند، باید متوجه آن باشند. ترامپ و دولتش تصور می‌کردند وقتی با تمام آن تکبر و استکباری که شاهد بودیم، قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد، همه‌ی جهان در مقابلش سر تعظیم فرو می‌آورند و پایتخت‌های اروپایی و جهان عرب و اسلام و روسیه و چین و کانادا و آمریکای لاتین و استرالیا برای پیوستن به وی و به رسمیت شناختن چیزی که وی به رسمیت شناخت و تکرار کار وی با یکدیگر مسابقه می‌دهند ولی وی با جهانی مواجه شد که در مقابل تکبر و استکبار وی ایستاد و به نظر می‌رسد ترامپ و دولتش غریب، تنها و منزوی هستند و تنها اسرائیل، این رژیم غاصب و صاحب سود اصلی این تصمیم، با آن‌ها همراه است. این موضوع بسیار مهم است و باید از آن استفاده کرد. دولت‌های عربی و اسلامی باید بکوشند، موضع کشورهای مخالف اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را تثبیت کنند. چون از فردا تماس‌های علنی یا محرمانه حکومت به حکومت و دولت به دولت آغاز می‌شود تا پشت سر هم [قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل] به رسمیت بشناسند. این آرزوی نتانیاهو است و دیروز نیز در این باره صحبت کرد.

همچنین باید از مواضع تاریخی همه‌ی مراجع دینی اسلامی سنی و شیعی از نجف اشرف تا قم مقدسه، موضع دائم حضرت امام خامنه‌ای (دام ظله)، شیخ اکبر الازهر، مراجع مسیحی دینی، پاپ قبطیان، اسقف‌ها و مراجع مسیحی و همه‌ی مراجع مخصوصا در مشرق عربی‌مان قدردانی کنیم.

و باید از همه‌ی قالب‌های جنبش‌های مردمی قدردانی کنیم؛ از جمله قالب‌های رسانه‌ای، اعتصاب، تظاهرات، بیانیه و به‌ویژه تظاهراتی که در بسیاری از پایتخت‌ها و شهرهای جهان عرب و اسلام رخ داد و توده‌های مردم، خشم خویش را از این تجاوز اعلام و آن را محکوم و پایبندی خود را به موضوع قدس و فلسطین اعلام کردند.

بنده به تحلیلگران سیاسی و سخنران‌ها مخصوصا در خط خودمان عرض می‌کنم این راهپیمایی‌ها، جنبش‌ها و موضع‌گیری‌ها را سبک نشمارند و اندازه‌ی واقعی‌اش را در نظر بگیرند. قاعدتا درست است که این فعالیت‌ها کافی نیستند اما در این برهه بسیار پراهمیت، مطلوب و واجب‌اند؛ به‌ویژه پس از این سال‌های خشک‌سالی و فتنه و مصیبت در جهان عرب و اسلام‌مان؛ سال‌هایی که اراده کرده بودند ملت‌های ما در طی آن‌ها فلسطین و قدس را فراموش کنند و در دردها، غم‌ها، نبردها، فتنه‌ها و درگیری‌های داخلی‌شان غرق شوند. این‌که راهپیمایی‌ها و اعتصاب‌های مردمی به راه بیافتد و مردم و نخبگان به هر روشی به موضع‌گیری علیه تجاوز آمریکا به قدس و هم‌بستگی و زنده کردن یاد و موضوع فلسطین بپردازند، امروز و پس از همه‌ی حوادثی که در منطقه‌ی ما رخ داد از اوجب واجبات رسانه‌ای، روانی، روحی، معنوی، سیاسی است. همچنین این موضوع از مهم‌ترین روش‌های غلبه بر پیامدهای خشکسالی سال‌های گذشته است. بنده امروز به شما تظاهرکنندگان در ضاحیه‌ی وفاداری و سازش‌ناپذیری و همه‌ی تظاهرکنندگان و ملت‌های عرب و اسلام و گروه‌های خارج‌نشین عرب و مسلمان می‌گویم: تظاهرات امروز شما در نبرد علیه این تجاوز بسیار پراهمیت است. قدر حضورتان در عرصه‌ها، میدان‌ها، تظاهرات، اعتصاب‌ها، شبکه‌های اجتماعی و همه‌ی قالب‌های بیان را بشناسید. چون دل بسته بودند که شما فراموش کرده و شانه خالی کرده و حتی از ضعیف‌ترین مرتبه‌ی ایمان خسته شده‌اید.

برادران و خواهران، این هم‌بستگی مردمی که با تظاهرات و دیگر شیوه‌ها بیان می‌شود، یک حمایت روحی بسیار بزرگ از مقاومان و انتفاضه‌کنندگان است؛ حتی رزمندگان عرصه‌های نبرد. ما در جنگ ۳۳ روزه این تجربه را داشتیم. برادرانمان در غزه در جنگ‌های مختلف این تجربه را داشتند. هر راهپیمایی، اعتصاب و تجمع کوچک یا بزرگی هرجای جهان رخ دهد، موجب افزایش قدرت، عزم و اصرار ماست و این احساس را به ما می‌دهد که تنها نیستیم. امروز ملت فلسطین که در خط مقدم حضور دارند، نیازمند این حضور توده‌های مردم در همه‌ی عرصه‌هایند. راهپیمایی امروز به مثابه‌ی محیط حیاتی هر جنبش مقاومتی است که در برابر این تجاوز مبارزاتش اوج خواهد گرفت. به همین علت از همه‌ی کسانی که تظاهرات کردند و حضور یافتند و این واجب را به انجام رساندند کمال تشکر را داریم و به ادامه‌ی حضور، مقابله و هم‌آوردطلبی فرا می‌خوانیم. این یکی از روش‌های مقابله است.

قاعدتا امروز شاید شاهد برخی موارد نفوذ باشیم. مثل هیئت بحرینی که به فلسطین اشغالی رفت. این هیئت، نماینده‌ی ملت، علما و اراده‌ی بحرین نیست. این هیئت، نماینده‌ی قدرت حاکم ظالم بحرین است. این قدرت حاکمه است که این هیئت را در این برهه فرستاده و به اصطلاح پیام پادشاه در زمینه‌ی صلح، مدارا و هم‌زیستی را همراهشان کرده است. صلح، مدارا و هم‌زیستی با چه کسانی؟ با اشغال‌گران؟ با غاصبان اماکن مقدس؟ با یهودی‌سازان قدس؟ با قاتلان کودکان فلسطینی؟ این‌ها ملت بحرین را نمایندگی نمی‌کند. ملت بحرین جمعه به دعوت علما و رهبرانشان در همه‌ی شهرک‌ها، روستاها و شهرها به راهپیمایی برای اعلام هم‌بستگی با فلسطین و قدس پرداختند، به‌شان تیراندازی شد، سرکوب شدند، زخمی دادند و تعداد زیادی دستگیر شدند. این مایه‌ی رسوایی قدرت حاکمه‌ی بحرین است که ملت خودش را سرکوب می‌کند و جلوی تظاهراتشان برای فلسطین را می‌گیرد و در همان زمان هیئتی را برای عادی‌سازی روابط با دشمن و رژیم غاصب صهیونیستی گسیل می‌کند. در هر صورت یکی از فواید مصوبه‌ی آمریکا این است که «وَعَسَىٰ أَن تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ- بسا چيزى را ناخوش داشته باشيد كه آن به سود شماست. (بقره/۲۱۶)» و این‌که «يَمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ- تا پليد را از پاک جدا کند. (آل عمران/۱۷۹)»؛ آن هم نه فقط در بحرین بلکه در سرتاسر جهان عرب و اسلام و همه‌ی جهان.

باز هم در زمینه‌ی تحرکات مردمی، باید از دو ملت یاد کنیم؛ دو ملتی که زیر باران گلوله و آهن و با وجود احتمال کشته شدن برای دفاع از فلسطین به خیابان آمدند. ما به همه‌ی ملت‌ها که در همه‌ی پایتخت‌ها از اندونزی تا آخرین کشور عربی و اسلامی راهپیمایی کردند، درود می‌فرستیم. اما دو ملت در حالی راهپیمایی کردند که گلوله خوردند و بمباران شدند. ملت فلسطین و ملت یمن. صدها هزار نفر در صنعا و صعدا تظاهرات کردند در حالی که این دو شهر هر روز و هر شب توسط نیروی هوایی متجاوزان سعودی - آمریکایی به این کشور و ملت، بمباران می‌شوند. این بر اصالت، مظلومیت و حقانیت موضع ملت یمن در زمینه‌ی موضوعات بنیادی این امت صحه می‌گذارد.

همچنین باز هم در زمینه‌ی تحرکات مردم و پیش از آن‌که به موضع‌گیری‌های سیاسی بپردازم، به فلسطینی‌ها و همه‌ی امت می‌گویم: ما امروز در لبنان به اجماع ملی‌مان افتخار می‌کنیم. این اجماع در زمینه‌ی قدس، فلسطین و موضع‌گیری علیه تصمیم ترامپ شکل گرفته است. می‌دانید لبنانی‌ها سخت روی چیزی اجماع می‌کنند. این مصوبه توسط تمام لبنانی‌ها محکوم شده. همچنین شاهد مواضع جناب رئیس جمهور و جناب رئیس مجلس و مواضع فراکسیون‌ها و نمایندگان مجلس در نشست ویژه‌ی مجلس، جناب نخست وزیر، گروه‌های سیاسی مختلف، اجزای جامعه‌ی لبنان و ادبیات شاخص وزیر امور خارجه‌ی لبنان در نشست کشورهای عربی در قاهره بودیم. دو سخنرانی شاخص وجود داشت: لبنان و عراق. الآن و کمی بعد در پایان سخنرانی از رهگذر این تظاهرات، از خاک لبنان و حومه‌ی جنوبی بیروت بار دیگر از طرف شما با ملت عزیزمان در فلسطین تجدید پیمان می‌کنیم که: ما لبنانی‌ها به قیمت هراندازه فداکاری، در کنار فلسطین و ملتش و قدس و اهالی‌اش و اماکن مقدس اسلامی و مسیحی خواهیم ماند. عجیب است که این تصمیم آمریکایی ترامپ علیه اماکن مقدس مسلمانان و مسیحیان در قدس، میان دو سالگرد عزیز و ارزشمند برای مسلمانان و مسیحیان صورت می‌گیرد: تولد رسول الله اعظم، محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله و سلم) و تولد حضرت مسیح (علیه السلام). امروز شاهد انتفاضه‌ای واقعی در معنویت، اندیشه، موضع، اراده، میدان و خیابان‌ها با حضور مسلمانان و مسیحیان هستیم که با قدرت برای دفاع از مقدساتشان به هم‌بستگی می‌پردازند.

برادران و خواهران، در زمینه‌ی سیاسی:

خطرات و پیامدهای تصمیم ترامپ خیلی سریع روشن شد. در پایان روز دوم، کابینه‌ی دشمن نشستی برگزار کرد و اعلام کرد قصد دارد چند واحد مسکونی در قدس بسازد؟ ۱۴هزار! و همچنین قصد دارد نام‌های عربی خیابان‌های این شهر را تغییر دهد. مسائل دیگر نیز در ادامه خواهند آمد. همه‌ی خطراتی که چند روز پیش درباره‌شان صحبت کردم، در پیش‌اند. این‌ها ما را به مسئولیت‌پذیری فرا می‌خوانند. باید بدانیم این تصمیم آمریکا یک مصوبه‌ی تنها نیست. درون یک روند شکل گرفته است و قبل و بعد دارد. وقتی به قبل از تصویب نگاهی می‌اندازیم، خیلی خوب حوادث سال‌های گذشته‌ی منطقه‌مان را درک می‌کنیم. ما می‌گفتیم این پروژه‌ی آمریکا و صهیونیسم برای نابود کردن کشورها، دولت‌ها، ارتش‌ها و ملت‌های ماست که برخی کشورهای منطقه به کمک آن آمده‌اند. سال ۲۰۱۱ به شما گفتیم و امروز یادآوری می‌کنیم: هدف واقعی آمریکای حامی گروه‌های تروریست تکفیری و در صدر آن‌ها داعش، ویران کردن جوامع ما و هدف از این ویرانی، پایان بخشیدن به موضوع فلسطین است تا روزی برسد که مردم فلسطین را فراموش کنند و آمریکا بیاید و راه حل و سازشی را که می‌خواهد و با منافع صهیونیست‌ها می‌خواند، تحمیل کند. این همان چیزی است که امروز شاهدش هستیم ولی نقشه‌هایشان نقش برآب خواهد شد و شده است.

همچنین این گام، گام‌های پسینی دارد. آمریکایی‌ها به همه‌ی دولت‌های عربی و به فلسطینی‌ها می‌گویند: قدس تمام شد. قابل بحث نیست. بیایید سازش کنیم. هدف این سازش و پروژه‌ی آمریکا و اسرائیل که ظاهرا توسط برخی کشورهای عربی حمایت می‌شود، پایان بخشیدن به موضوع فلسطین است. امروز خطراتی متوجه ملت، باقی‌مانده‌ی خاک، حق حاکمیت و پناهندگان فلسطینی است. پس این گام، مراحل بعدی نیز دارد. این تصمیم داخل یک روند صورت گرفته است. در یک لحظه و یک فراز متوقف نشویم. این فراز بسیار مهم و خطیر است و پرداختن به آن، برای مقابله با این گام صورت می‌گیرد نه برای متوقف شدن در آن.

همه‌ی امت باید با این پروژه و تجاوز خطرناک آمریکا مقابله کنند. برادران و خواهران، مسئولیت فقط بر عهده‌ی ملت فلسطین نیست بلکه بر عهده‌ی همه است. بله، مسئولیت در درجه‌ی اول بر عهده‌ی فلسطینیان است چون در خط مقدم هستند و ایستادگی‌شان مبناست و مقاومت و انتفاضه‌شان، تعیین‌کننده‌ترین عامل است.

برادران و خواهران، از همین‌جا خطاب به فلسطینی‌ها می‌گوییم: اگر شما فلسطینی‌ها (منظورم همه‌ی گروه‌ها، نیروها، تشکیلات خودگران، ساف و ملت داخل و خارج فلسطین هستند) در مقابل فرمایشات آمریکا و برخی عرب‌ها کرنش نکنید و هیچ پروژه‌ای حاوی این موضوع را امضا نکنید و بر قدس به عنوان پایتخت ابدی فلسطین اصرار بورزید و [تعیین شهر] ابودیس [به عنوان پایتخت] و أم‌دیس و همه‌ی خانواده‌اش و حامیانشان را رد کنید، ترامپ و هزار ترامپ و تمام جهان و حتی توافق همه‌ی کشورهای جهان نمی‌تواند اماکن مقدس و قدس و خاکتان را از شما بگیرد. شما اصل هر موضع‌گیری هستید. اگر ایستادگی کردید، جهان یا حد اقل بخشی از جهان نیز در کنار شما خواهد ایستاد اما اگر شانه خالی کردید، به همه‌ی کسانی که می‌خواهند به خاطر قدس ایستادگی کنند، گفته می‌شود: شما از خود فلسطینی‌ها داغ‌تر و کاسه‌ی داغ‌تر از آش هستید.

ای ملت عزیز، مقاوم، صبور، بزرگ و فداکار فلسطین، امروز موضع‌گیری شما کلید ورود به همه‌ی برهه‌ی تاریخی آینده و پیش رو است. دل‌بستگی‌ها به شماست و همه‌ی ما وظیفه داریم با شما و در کنار شما باشیم.

برادران و خواهران، بنا بر آن‌چه گذشت و پیامدهای این تصمیم، می‌توانم با صدای بلند بگویم: امروز و پس از تصمیم ترامپ و رفتار اخیر دولتمردان آمریکا حجت الهی، عقلی، منطقی و همه‌ی انواع حجت‌هایی که به ذهن می‌رسد بر همه‌ی کسانی که همچنان دل‌بسته‌ی آمریکا یا موضع‌گیری متوازنی از آمریکا بودند، تمام شد. حجت بر همه‌ی آن‌ها که به دخالت آمریکا به نفع فلسطینی‌ها یا کشورها و ملت‌های منطقه و به ضرر اسرائیل دل بسته بودند تمام شد. حجت بر همه‌ی کسانی که راه بن‌بست مذاکره‌ها را پیمودند تمام شد. وقت آن رسیده است که همه بدانند آمریکا پاسبان صلح در فلسطین و منطقه نیست. آمریکا، سازنده و پشتیبان اسرائیل و پاسبان تروریسم، اشغال‌گری، یهودی‌سازی، مهاجرت اجباری، سوزاندن، ویرانی و فتنه‌هاست. آمریکا سازنده‌ی داعش و گروه‌های تکفیری است و تنها موضع امت در برابر آمریکا باید تنها دو کلمه باشد: مرگ بر آمریکا.

وقت آن رسیده است که همه بدانند نباید به آمریکا اعتماد یا تکیه کرد بلکه آمریکا دشمنی است که همه باید مراقبش باشند، در برابرش بایستند و توسط همه‌ی نشست‌ها محکوم شود.

دوم: برادران و خواهران، ای ملت‌ها، جنبش‌ها، حزب‌ها، دولت‌ها، حکومت‌ها و همه‌ی بینندگان و شنوندگان: همه‌ی تلاش‌ها و فشارهای سیاسی، مردمی و رسانه‌ای باید بار دیگر شدیدا بر منزوی کردن رژیم صهیونیستی متمرکز شود.

بنده می‌کوشم مثل چند روز قبل سراغ برخی نقطه‌های واقع‌بینانه بروم. شعار دادن و بالابردن سقف مطالبات مهم نیست. البته برای بسیج و افکار عمومی و فرهنگ‌سازی سیاسی خوب و لازم است اما اجازه دهید بروم سر اصل مطلب: یکی از مهم‌ترین واکنش‌ها به تصمیم ترامپ در زمینه‌ی به رسمیت‌شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و تثبیت اسرائیل در منطقه، بازگشت به منزوی‌سازی کامل این رژیم است. این موضوع از طریق فشار توده‌های مردم، پارلمان‌ها، دولت‌ها، احزاب، شبکه‌های اجتماعی، تظاهرات و… بر دولت‌ها و نظام‌های جهان عرب و اسلام و برخی نخبگان اهل سازش و عادی‌سازی روابط امکان‌پذیر است. این فشار اولا باید در قالب قطع رابطه‌ی برخی کشورهای عربی و اسلامی با اسرائیل صورت بگیرد. در برهه‌ی فعلی این باید یک هدف اصلی باشد: فشار بر دولت‌ها برای قطع رابطه و بستن سفارت‌های اسرائیل و پایان هرگونه تماس با اسرائیل در جهت قطع هرگونه رابطه‌ی عربی یا فلسطینی با صهیونیست‌ها و همچنین در جهت قطع یا جلوگیری از هرگونه عادی‌سازی روابط و از سرگیری قطع‌روابط در همه‌ی کشورهای عربی و اسلامی.

بنده به اهالی قدس و عزیزانمان در فلسطین می‌گویم: هر هیئتی برای عادی‌سازی روابط به فلسطین آمد، هر کس می‌خواست باشد، چه عمامه پوشیده بود و چه هلال یا صلیب به گردن انداخته بود یا شیخ عشیره بود یا کوچک بود یا بزرگ، با کفش و سنگ بزنید و بیرونش بیاندازید چون این فرد نماینده‌ی ملتش نیست. و وقتی برگشت، دولتش باید محاکمه‌اش کند و اگر نکرد، ملتش محاکمه‌اش خواهد کرد. پس به طور خلاصه: فشار سیاسی برای منزوی کردن اسرائیل و این رژیم.

در کمال واقع‌بینی باید بگوییم مهم‌ترین گام باید از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین برداشته شود. حتی اگر بخواهیم پراگماتیستی و بر اساس تاکتیک‌های مذاکره و بر مبنای عدم خروج از مذاکرات صحبت کنیم، شما باید به صورت جدی به آن‌ها بگویید: تا زمانی که ترامپ تصمیمش را پس نگرفته، موضوع مذاکره و سازش از سوی ما تمام‌شده است. اگر ترامپ از تصمیمش برگشت، آن وقت اگر خواستید می‌توانید به مذاکرات بازگردید. ضعیف‌ترین مرتبه‌ی ایمان این‌جا این است که تشکیلات خودگردان فلسطین، اتحادیه‌ی عرب و نشست چند روزه بعد سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول، پایان روند سازش را اعلام کنند. این‌طور نباشد که همچنان روند سازش عربی روی میز باشد. به آمریکایی‌ها بگویید تمام شد. هیچ چیزی روی میز نیست. این تصمیم را پس بگیرید تا ما به مذاکره برگردیم. منطق قدرت و تأثیرگذاری و کارامدی حتی به لحاظ سیاسی و تاکتیکی این است. اگرچه ما اصولا به مسیر مذاکرات باور نداریم.

سوم: برادران و خواهران، نه ما در لبنان و نه هیچ کس در خط مقاومت یا هرجای دیگر در جهان نمی‌تواند به فلسطینی‌ها چیزی را دیکته کند. فلسطینی‌ها همیشه پیش‌تازان مقاومت، رویارویی‌های مردمی، انتفاضه و بزرگ‌آموزگاران این مکتب بوده‌اند. این خود فلسطینی‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند چه باید بکنند. این خود فلسطینی‌ها هستند که می‌گویند و ما نیز با آن‌ها تکرار می‌کنیم و مسئولیت می‌پذیریم. بله برادران و خواهران. می‌خواهم امروز بگویم: مهم‌ترین واکنش به تصمیم تجاوزگرانه‌ی ترامپ، چنان‌که رهبران فلسطینی گفتند، اعلام انتفاضه‌ی سوم فلسطین در سرتاسر سرزمین اشغالی فلسطین است. واکنش بزرگ و واقعی این است. این در درجه‌ی اول مسئولیت فلسطینی‌هاست و همه‌ی جهان عرب و اسلام نیز وظیفه دارند کنارشان بایستند و یاری‌شان کنند.

بنده اعلام می‌کنم ما امروز نمی‌خواهیم فقط از جانب حزب الله سخن بگوییم بلکه از طرف همه‌ی خط مقاومت سخن می‌گوییم. بنده از نظرات و موضع‌گیری‌های آن‌ها خبر دارم و با همه‌ی حکومت‌ها، ملت‌ها، گروه‌ها و جنبش‌ها در ارتباطیم. برادران و خواهران و ای ملت فلسطین و ملت‌های منطقه، امروز خط مقاومت و حکومت‌های این خط، در حال خروج از محنت سال‌های گذشته هستند. با وجود زخم‌ها و دردهایی که کشیده‌اند پیروز، قدرتمند و مستحکم بیرون آمدند. پایان نبردهای این خط در منطقه و شکست دست‌نشانده‌های آمریکا و اسرائیل که برای سرنگونی و در هم کوبیدن خط مقاومت اجیر شده بودند، نزدیک است. امروز در آستانه‌ی آن هستیم که اولویت توجه و تمام وقت خط مقاومت و از جمله حزب الله بار دیگر متوجه قدس، فلسطین و ملت و تمام گروه‌ها، گردان‌ها و گروهان‌های مقاومت فلسطین باشد و ما به همگی دل بسته‌ایم. ما با تمام انرژی در کنارتان خواهیم ایستاد. بنده امروز به سامان دوباره‌ی همه‌ی مقاومان، نزدیک‌تر شدن صف‌ها پس از این خشکسالی‌ها، التیام جراحت‌ها پس از زخم خوردن و درد کشیدن این پیکره‌ی شریف در سال‌های گذشته فرا می‌خوانم. بنده همه‌ی گروه‌های مقاومت و همه‌ی باورمندان به مقاومت را در منطقه به ارتباط و هم‌گرایی فرا می‌خوانم. موضع کلی روشن است. بحثی بر سر موضع کلی نیست. موضع کلی این است که وظیفه داریم با این تجاوز رو به رو شویم تا قدس را پس بگیریم و قدس و موضوع فلسطین باقی بمانند و نقشه‌ی نابود کردنشان نقش برآب شود. هم‌گرایی در جهت چه چیزی؟ استراتژی یکپارچه‌ی نبرد. همه باید بر مبنای یک استراتژی واحد، روشن و معین و نقشه‌ی میدانی و عملی کاملی بر مبنای تقسیم نقش‌ها و هم‌افزایی نیروها وارد این نبرد بزرگ شویم. ما در حزب الله و مقاومت اسلامی لبنان، به طور کامل به مسئولیت‌هایمان در این زمینه خواهیم پرداخت.

ای ملت فلسطین و ای ملت‌های منطقه، باید به پروردگارتان و وعده‌ی الهی در مورد خود اطمینان داشته باشید:«إِن تَنصُرُوا۟ ٱللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ- اگر الله را یاری کنید، یاری‌تان می‌کند و گام‌هایتان را محکم می‌سازد. (محمد/۷)» و «إِن يَنصُرْكُمُ ٱللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ- اگر خدا یاری‌تان کند، کسی بر شما چیرگی نخواهد داشت. (آل عمران/۱۶۰)» اگر الله را با حضور، وحدت، هم‌گرایی، مسئولیت‌پذیری، پر کردن میدان‌ها، شانه خالی نکردن، نترسیدن و عقب‌گرد نکردن یاری کنیم، الله یاری‌مان می‌کند. به پروردگارتان، به امتتان که می‌خواهند از آن نا امید شوید، اطمینان داشته باشید. به جنبش‌های مقاومت و خط مقاومت اطمینان داشته باشید؛ جنبش‌های مقاومت و خط مقاومت وارد هیچ عرصه‌ای نشدند مگر این‌که سربلند بیرون آمدند؛ خط مقاومتی که امت را از زمانه‌ی شکست‌ها به زمانه‌ی پیروزی‌ها عبور داد.

ای برادران و خواهران و ای ملت فلسطین، اراده کردند این تصمیم، آغاز پایان قدس و موضوع فلسطین باشد. بیایید همه با هم این تصمیم آمریکایی احمقانه‌ی ظالمانه را به آغاز پایان این رژیم غاصب برای همیشه تبدیل کنیم. شعار، روش و برنامه‌ی ما باید این باشد: مرگ بر اسرائیل.

باید تهدید را به فرصت و این خطر را به دستاورد و این شکست دیپلماتیک و سیاسی دولت‌های عربی را به پیروزی امت، ملت‌ها، فلسطین و اماکن مقدس تبدیل کنیم.

به خاطر این‌که نگویند من هیچ نظری ندادم عرض می‌کنم: امروز یا دیروز نتنیاهو از پاریس لبنان، مقاومت لبنان و لبنانی‌ها را تهدیدهای مختلفی کرد. او می‌خواست انحراف بیاندازد. می‌خواهد موضوع را به سلاح و موشک‌های حزب الله و کارخانه‌های موشک‌سازی در لبنان تغییر دهد. بنده امروز هیچ پاسخی به وی نمی‌دهم. مسیر، تمرکز و رویکرد باید به سوی قدس بماند؛ قدسی که پایتخت ابدی است و ما از آن دست برنخواهیم داشت. ملت فلسطین خطاب به قدس می‌گویند  و ما لبنانی‌ها و همه‌ی ملت‌های عربی و اسلامی نیز باید با آن‌ها تکرار کنیم: با میلیون‌ها شهید رو به سوی قدس داریم.

در شرایطی که می‌خواهند شما و ملت فلسطین و امت نا امید باشید، بنده در کمال اطمینان و یقین به شما عرض می‌کنم و نه خواب تعریف می‌کنم  و نه داستان، به همان شفافیتی که یک به علاوه‌ی یک مساوی دو است، بر اساس معادلات و پیروزی‌ها و قواعد درگیری و امکاناتی که در حال آماده‌سازی است و با تکیه بر خط مقاومت که در حال بیداری دوباره است و بر اساس تحولات جهانی و با اطمینان به وعده‌ی الهی به شما می‌گویم: ان شاءالله تصمیم ترامپ، آغاز پایان اسرائیل خواهد بود.

این مطالبی بود که دوست داشتم امروز عرض کنم. نمی‌خواهم بیش از این مزاحمتان شوم. نمی‌خواستم این‌قدر طولانی شود اما شد.

اما این تا ابد موضع و تعهد ماست. اجداد و پدران ما در لبنان یعنی کشور و ملت مقاومت، جان‌فشانی‌ها، شهیدان، بزرگان و پیروزی‌ها از پیش از ۱۹۴۸ در کنار فلسطین ایستادند. ما نیز در کنار فلسطین ایستادیم و تا روزی که مسلمانان در مسجد الاقصی و مسیحیان در کلیسای رستاخیز نماز بگذارند، در کنارشان خواهیم ماند و شعارمان این است: فلسطین، قدس و مسجدالاقصایمان را رها نخواهیم کرد چون امروز نمود موضوعی هستند که اباعبدالله الحسین (علیه السلام) به خاطر آن به شهادت رسید. همان‌گونه که آغاز کردیم، به پایان می‌بریم و به ایشان می‌گوییم:«حسین، تو را رها نمی‌کنیم».

و السلام علیکم و رحمت الله و برکاته.

و فتح من الله و نصر قریب ان شاءالله.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله