بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

23 بهمن 1395

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در مراسم هفتم مرحوم شیخ حسین عبید

|عربی|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

سال ۱۹۸۲ که تعدادی از علما و مجاهدان در کنار یکدیگر جمع شدند، حزب الله را یک نفر تأسیس نکرد بلکه این مجموعه، تجلی اراده‌ی مجموعه‌ای از مؤمنان بود. ۹نفر از این گروه از جمله شیخ حسین عبید به وسیله‌ی انتخابات برای سفر به ایران و دیدار و بیعت با امام خمینی که ایشان را امام مسلمانان، رهبر امت و امید مستضعفان جهان می‌دانستیم، برگزیده شدند. ما از موضع ایمان، تفکر و البته جهاد با ایشان بیعت کردیم و برای مقاومت و مرگ اجازه گرفتیم.

شیخ حسین عبید افتخار مشارکت در بنیان‌گذاری این مسیر را داشت و با این وجود همیشه آماده‌ی فداکاری و جان‌فشانی بود و از هیچ کس توقع دست‌مریزاد، تشکر، منصب یا هیچ بهره‌ی دنیایی نداشت و این مجموعه را در هیچ زمینه‌ای به زحمت نیانداخت.

بعضی رسانه‌ها می‌گویند حزب الله و جمهوری اسلامی موافق آتش‌بس استانا نیستند. این حرف نادرست است. ما نه‌تنها با هر آتش‌بسی در هر منطقه‌ای در سوریه موافقیم بلکه از آن پشتیبانی می‌کنیم چون معتقدیم این موضوع، راه را برای آشتی‌های ملی و راه حل‌های سیاسی باز می‌کند. حتی بالاتر از این، حزب الله با ارتباطاتی که دارد، نقش اساسی را در بخشی از آتش‌بس‌ها بازی می‌کند. ما با هر آتش‌بسی با هر قاعده، هدف و چهارچوبی موافقیم. همچنین ما و دوستان سوری و کشورهای مرتبط به دنبال حل معضلات بشری از جمله موضوعات فوعه، کفریا، زبدانی و مضایا هستیم.

همچنین بعضی رسانه‌ها حاکمیت سوریه و هم‌پیمانانش را به ایجاد تغییرات دموگرافیک متهم می‌کنند. در برخی روستاها که شصت یا صدهزار نفر جمعیت دارند، برخی از افرادی که عضو گروه‌های مسلح بوده‌اند پس از مصالحه، با وجود این که می‌توانند بمانند اما ترجیح می‌دهند به خارج یا به تناسب وابستگی‌شان به النصره یا داعش به ادلب یا رقه بروند. نظام اجازه می‌دهد آن‌ها در شهرشان بمانند، همچنین اگر بخواهند بروند، رفتن را برایشان تسهیل می‌کند. این خودشان هستند که تصمیم می‌گیرند. این که در شصت یا صد هزار نفر، هزار نفر مهاجرت کنند نامش تغییر دموگرافیک نیست ضمن این که ما هیچ کس را جایگزین آن‌ها نکردیم. هیئت‌هایی از اتحادیه‌ی عرب، سازمان همکاری‌های اسلامی و گروه‌های غیر دولتی نیز برای نظارت بر این مسئله به سوریه آمدند و موردی مشاهده نکردند. این حرف‌ها فقط با هدف تحریک فرقه‌ای و مذهبی زده می‌شود چون کشورهای حامی این گروه‌ها و رسانه‌ها هیچ منطق و پوششی جز تحریک فرقه‌ای و مذهبی برای جنگ علیه سران، ملت و کشور سوریه ندارند.

پس از پیروزی حلب، امنیت و آرامش به اغلب خاک سوریه بازگشته است. همچنین حلب این روزها زندگی طبیعی‌اش را باز یافته است. این‌ها فقط حرف‌هایی نیست که برای بنده نقل کرده باشند، مشاهده از نزدیک است.

دولت لبنان وظیفه دارد تکبر را کنار بگذارد و با حکومت سوریه در زمینه‌ی پرونده‌ی پناهندگان سوری وارد مذاکره شود. همچنین دولت لبنان وظیفه دارد هیئت‌هایی را برای اطمینان‌یافتن از وضعیت مناطق سوریه به داخل این کشور بفرستد و این هیئت‌ها بازگردند و به پناهندگان در زمینه‌ی آرامش سوریه اطمینان دهند و مصالحه را تسریع کنند. امروز در بعضی از شهرها افرادی در آرامش زندگی می‌کنند که تا آخرین لحظه قبل از مصالحه به صورت مسلح با نظام می‌جنگیده‌اند، طبیعتا پناهندگان لبنانی که حد اقل سه سال است علیه نظام نجنگیده‌اند مشکلی برای بازگشت و مصالحه ندارند. دولت لبنان چرا با حکومت سوریه مذاکره نمی‌کند اما با حامیان تکفیری‌ها و داعش و النصره و کسانی که ملت ما را کشتند صحبت می‌کند. ما در پرونده‌های انسانی حتی با دشمن به صورت مستقیم یا غیر مستقیم وارد مذاکره می‌شویم و مشکلی نیست. مهم نیست دولت سوریه را برادر می‌دانید یا دشمن، بروید بنشینید و برای بازگشت پناهندگان یک برنامه‌ی واحد بریزید.

پیروزی حلب همچنین فتح بابی شد برای آتش‌بس‌های متنوع و مذاکره‌ی مستقیم حکومت سوریه با گروه‌های مسلح حاضر در میدان، نه گروه‌هایی که خود را مخالف می‌نامیدند اما در سفارت‌ها و هتل‌ها به سر می‌بردند. طبیعتا گروه‌های مسلحی غیر از داعش و النصره؛ البته النصره هم تقریبا در وضعیت آتش‌بس و یا درگیر تصفیه حساب با گروه‌های دیگر است.

امروز پس از ۶ سال احتمال سقوط حکومت سوریه ۹۹٪ منتفی است. امکان تسلط داعش و النصره منتفی است و اکثر مناطق تحت سلطه‌شان بیابان است. همچنین کشورهای سازنده‌ی این گروه‌های مسلح از آن‌ها نا امید شده‌اند. مثلا ترکیه که یکی از حامیان اصلی این گروه‌ها بود وقتی مزدش را با انفجارهای انتحاری داخل شهرها‌یش گرفت، کم کم موضعش تغییر کرد و امروز سه ماه است که در شهر باب در حال جنگ با گروه‌های تکفیری است و اعلام کرده پس از پاکسازی این شهر سراغ رقه خواهد رفت. روسیه یک سال و نیم است که وارد سوریه شده است. امروز کشورهای اروپایی که متوجه شده‌اند این گروه‌های تکفیری برای امنیت اروپا خطرناک هستند، برای آمدن به سوریه و مبارزه با این گروه‌ها مسابقه گذاشته‌اند. این را برای بعضی‌ها می‌گویم که آمریکا، فرانسه، اروپا و ترکیه برایشان مثل خدا می‌ماند و امنیت، تصمیمات و اطلاعات آن‌ها همه‌چیزشان است.

دموکراسی اکثریتی یک الگوی حذف و طردکننده است. اگر کسی ۵۰٪ به علاوه‌ی یک را کسب کند به پارلمان راه می‌یابد و اگر ۵۰٪ منهای یک را کسب کند در پارلمان نماینده‌ای نخواهد داشت. امروز شخصیت‌ها و جریان‌های برجسته و دارای قاعده‌ی مردمی در مناطق مختلف کشور حضور دارند که چون نتوانسته‌اند ۵۰٪ به علاوه‌ی یک را کسب کنند در پارلمان حضور ندارند یا اگر حضور دارند کسی بر آن‌ها منت گذاشته و وارد یکی از لیست‌ها کرده‌شان. ما می‌خواهیم همه‌ی گروه‌های مردم بتوانند با سربلندی و کرامت در پارلمان نمایندگی شوند. جناب رئیس جمهور دیروز حرف خوب و دقیقی زدند که قانون فعلی باعث می‌شود در هر فرقه، اکثریت اقلیت را حذف کنند. در هر صورت ما با این که انتخابمان دموکراسی تناسبی است، اما درهای گفت و گو را به روی هیچ کس نمی‌بندیم.

یکی از نعمت‌هایی که امروز لبنانی‌ها با وجود تناقضات داخلی و التهاب منطقه‌ای از آن بهره‌مندند امنیت است و لبنانی‌ها باید شکرگزار آن باشند و با دست و زبان و تمام وجود از آن پاسداری کنند.

می‌گویند حزب الله از آمدن ترامپ ترسیده است. ما همان حرف امام خامنه‌ای را تکرار می‌کنیم که ما باید از ترامپ تشکر کنیم که چهره‌ی واقعی آمریکا را نشان داد. اوباما نقاب نفاق داشت. به شما وعده‌های آن‌چنانی می‌داد اما در عمل علیه شما تحریم وضع می‌کرد. طی هزارها حمله‌ی هوایی، هزارها نفر شهرنشین را می‌کشت. از جنگ یمن و محاصره‌ی صدهاهزار نفر پشتیبانی می‌کرد. از نظام‌های دیکتاتوری منطقه مثل عربستان حمایت می‌کرد. داعش را تأسیس کرد که به دین ما توهین کند و ما را بکشد و زنانمان را به اسارت ببرد. اما به شما لبخند می‌زد و دلتان برای سیاه‌پوست بودنش می‌سوخت اما ترامپ چهره‌ی واقعی آمریکای نژادپرست، پلید، خون‌ریز، محدود کننده‌ی آزادی‌ها و دسیسه‌چین علیه ملت‌های مستضعف است. این برای ملت‌های ما که همچنان حیران و سرگردان هستند بهتر است.

ما از رئیس جمهور تازه‌ی آمریکا نمی‌ترسیم. سال ۱۹۸۲ که ما حزب الله را با چند ده نفر تأسیس کردیم صدهزار نیروی اسرائیلی و بیست و پنج هزار نیروی آمریکایی، فرانسوی و ایتالیایی داخل لبنان بودند و ناو نیوجرسی و… در آب‌های ما حضور داشت. امام خمینی به آن ۹ نفری که به دیدارشان رفته بودند گفت نه منتظر ما و نه منتظر هیچ کس دیگر نمانید و اگر مقاومت کنید من پیروزی را در پیشانی شما می‌بینم. ما سال ۲۰۰۰ پیروز شدیم، سال ۲۰۰۶ که جرج بوش آمد و بار دیگر اسرائیل و همه‌ی آن کاروان‌های نظامی را سراغ ما فرستاد پیروز شدیم، در سوریه نیز پیروز خواهیم شد و نگران نیستیم. نه ترامپ و نه پدر و جد ترامپ و نه جرج بوش و نه پدر و جد جورج بوش و نه هیچ‌کدام از این نژادپرستان نمی‌توانند به شجاعت، اراده ایمان یا اعتقاد کودکان ما ضربه بزنند تا چه رسد به مردان و پیران ما. ما به هیچ وجه نگران نیستیم بلکه خوش‌بین هستیم چون وقتی یک احمق متجاهر در کاخ سفید مستقر شود ابتدای گشایش کار مستضعفان جهان است.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله