بسم الله الرحمن الرحیم
و إن يريدوا أن يخدعوك فإن حسبك الله هو الذي أيدك بنصره وبالمؤمنين
جوامع

بیانات

6 دی 1395

سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان، در مراسم ختم مرحوم شیخ عبدالناصر جبری

|عربی|فیلم|صوت|
در حال ترجمه
بخش‌هایی از متن بیانات:

شیخ عبدالناصر جبری به برادری در الله و در اسلام معتقد بود و تقریب را واجب می‌دانست. «تجمع علماء المسلمین» یک سازمان پیش‌گام و ویژه است که موجب شد علمای مذاهب مختلف ارتباط پیدا کنند، همدیگر را بشناسند و یکدیگر را دوست داشته‌باشند؛ آن هم نه در قالب سیاست بلکه از عمق جان. این ابراز احساسات ویژه‌ای که در این مجلس صورت گرفت واقعی بود. از دست دادن او همه‌ی ما را گریاند.

ما امروز و در زمانه‌ی ظهور جریان‌های تکفیری در محیط‌های شیعه و سنی، بیش از همیشه به اندیشه، روش، معنویت و این برادری که شیخ به آن فرا می‌خواند نیازمندیم. سال ۲۰۰۰ یا دهه‌ی ۹۰ قرن گذشته‌ی میلادی، جریان‌های تکفیری این‌قدر بروز نداشتند اما امروز در کمال خشونت مواضع خود را اعلام و اعمال می‌کنند. تکفیر محدود در اهل سنت نیست. جریان‌های تکفیری شیعه که آیت الله خامنه‌ای آن‌ها را تشیع لندنی یا بریتانیایی می‌نامند نه تنها بزرگان اهل سنت را تکفیر می‌کنند، خائن می‌دانند و به آن‌ها توهین می‌کنند بلکه مقدسات و نمادهای شیعه و مراجع را نیز مورد اهانت قرار می‌دهند. متأسفانه‌ی همه‌ی رسانه‌ها هم در اختیار این گروه‌هاست. در مقابل، شبکه‌ی المنار حزب الله از عرب‌ست، نایل‌ست و ماهواره‌های اروپایی حذف می‌شود. در این شرایط باید بیش از همیشه مسئولیت‌پذیر باشیم و برای هم‌گرایی، برادری، یکپارچگی و هم‌پوشانی تلاش کنیم.

روش و منش شیخ جبری نه تنها بهترین پاسخ بلکه برترین چالش در برابر گروه‌های تکفیری بود. وی به موضع‌گیری بسنده نکرد بلکه از روزهای اول بخشی از این مقاومت بود و جزء علمای سیاسی، رسانه‌ای، ملی و میدانی آن به حساب می‌آمد. هر جایی پروژه، ایده، منطق و مشروعیت مقاومت به دفاع نیاز داشت وی در صحنه حاضر می‌شد. مقاومت برای او یک موضوع نظری نبود بلکه در صمیم ایمان، عمل و فداکاری او جای داشت.

پس از شکست ارتش اسرائیل و فروپاشی روانی‌اش در مقابل گروه‌های مقاومت و بیداری عظیم کشورهای عربی، استعمار در پی تخریب ارتش‌های عرب و منطقه به دست خود اهالی منطقه است تا اسرائیل افق و اعتماد به نفس خود را باز یابد. اسرائیل فقط تماشاچی حوادث منطقه نیست بلکه هر عقلی را که شاید به کار مقاومت بیابد رصد می‌کند از جمله شهید زواری فلسطینی، شهید حسان لقیس لبنانی، دانشمندان شهید ایرانی و شهیدان هسته‌ای عراقی. محاسبات اسرائیلی‌ها از ابتدا در مورد فلسطین و لبنان و این امت غلط بوده است و هر گاه خیال کرده‌اند در نا امیدکردن مردم کشورها موفق شده‌اند، بار دیگر شاهد خیزش مقاومت بوده‌ایم. بنده به اسرائیلی‌ها می‌گویم این امت هر قدر هم درد بکشد از فلسطین و هیچ کشور دیگری مثل عراق، سوریه یا… دست برنخواهد داشت. مقاومت از این جنگ جهانی که در بسیاری از کشورها با آن رو به روست پیروز بیرون خواهد آمد چون شکست مقاومت خلاف سنن الهی و تاریخ است.

حاکمان بحرین به صورت علنی یکی از پلیدترین سازمان‌های صهیونیست آمریکایی را به حضور می‌پذیرند. در اخبار اسرائیل دو تصویر را نشان دادند. اول رقص یهودیان در کنار حاکمان عرب هر کدام با لباس سنتی خودشان و تصویر دوم: پخش سرود «معبد سلیمان بر ویرانه‌های مسجد بنا خواهد شد» در خیابان‌های بحرین! همه‌ی جهان عرب و اسلام درباره‌ی این عادی‌سازی روابط با اسرائیل سکوت کرده‌اند اما مردم و عالمان تحت محاصره و زندانی بحرین، فلسطین را فراموش نمی‌کنند و می‌دانند نبرد اصلی با دشمن اسرائیلی است. در این میان فقط برخی جنبش‌های فلسطینی مجبور شدند این حرکت دولت بحرین را محکوم کنند.

در این وضعیت منطقه هر کدام از ما وظیفه داریم عقل و دینمان را حاکم کنیم و هوای نفس، تعصب، شعار، سخنرانی‌های حماسی، بازی‌های رسانه‌ای و جریان‌های مردمی را کنار بگذاریم و برای دنیا و آخرتمان موضعی فراهم کنیم. شیخ جبری از کسانی بود که از روز اول در موضعش حیران نشد. او در حالی که سفر برای بسیاری از افراد ممنوع بود و امکانش را نداشتند، به کشورهای مختلف سفر می‌کرد و با صدای رسا و منطق قوی و مستحکمش به تبیین مواضع مقاومت می‌پرداخت. پس از این شیخ عزیز کریم مجاهد، مسئولیت ما در زمینه‌ی تبیین باز هم بیش‌تر شده است.

در این منطقه ما باید بکوشیم بر اساس منطق تسامح، سازش‌های داخلی و چشم‌پوشی از دردها و زخم‌ها عمل کنیم. آن‌ها می‌خواهند همه‌ی عرصه‌های ما در خون و کینه غرق شود و بر خسارت‌های روانی، روحی، نظامی، انسانی و مادی امت ما افزوده شود. در عین حال که به صورت قطعی و نفوذناپذیر در موضع دفاع ایستاده‌ایم باید دست آشتی‌مان دراز و سینه‌مان گشاده باشد. روحیه‌ی حاکم باید روحیه‌ی تسامح و تفکر حاکم باید تفکر گشودگی و گفت‌وگو بماند. باید با گفت‌وگو، درمان سیاسی، سخنان پاک و نیکو برای درمان همه‌ی چالش‌ها در هر اندازه‌ای بکوشیم حتی اگر به رویارویی‌های خونین کشیده شده باشند چون این [آشتی] همان آینده‌ای است که باید برای فرزندان و نوه‌هایمان بسازیم و به این وسیله همه‌ی توطئه‌ها را خنثی کنیم.


 

بیاناتی در این رابطه با موضوعات:

دغدغه‌های امت

دغدغه‌های امت

صدر عراق/ به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر
شماره ۲۶۲ هفته نامه پنجره به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله سید محمدباقر صدر، در پرونده ویژه‌ای به بررسی شخصیت و آرا این اندیشمند مجاهد پرداخته است. در این پرونده می‌خوانید:

-...

رادیو اینترنتی

نمایه

صفحه ویژه جنگ ۳۳ روزه
بخش کوتاهی از مصاحبه سید حسن نصرالله با شبکه المیادین به روایت دوربین دوم

نماهنگ

کتاب


سید حسن نصرالله